Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
OSTRA Group Open 2024 by PURPOSIA

Schick: Poslední zápasy byly hektické, při gólu jsem měl trochu štěstí

Patrik Schick byl jednou z ústředních postav Leverkusenu při nedělní výhře 3:2 ve Freiburgu. Osmadvacetiletý útočník měl nejprve podíl na gólu krajana Adama Hložka a po změně stran sám rozhodl. Schick přiznal, že měl při své čtvrté ligové trefě v sezoně trochu štěstí, o to větší ale měl radost z druhé vítězné branky během čtyř dnů.

Patrik Schick
zdroj: Reuters autor: Wolfgang Rattay

Schick ve čtvrtek pomohl Leverkusenu k velkému obratu proti Karabachu, když dvěma trefami v nastavení zařídil triumf 3:2 a postup do čtvrtfinále Evropské ligy. V neděli se prosadil znovu a v posledních čtyřech soutěžních utkáních má na kontě stejný počet branek.

"Poslední dva zápasy byly trochu hektické. Za stavu 3:2 se mohlo stát v závěru cokoliv, ale naštěstí jsme to nakonec zvládli. Mám velkou radost, že jsme zase vyhráli," řekl Schick.

Skóre otevřela ve druhé minutě ofenzivní hvězda Leverkusenu Florian Wirtz, záhy ale odpověděl Ricu Doan. Ve 40. minutě Hložek dorazil Schickovu střelu a při svém třetím ligovém startu od začátku dal druhý gól v ročníku.

V 53. minutě založil Hložek akci, po které Jeremie Frimpong nacentroval na Schicka a ten v těžké pozici usměrnil míč odrazem od dvou tyčí do sítě. V závěru jen snížil Yannik Keitel.

"Jeremie mě skvěle našel před bránou. Upřímně řečeno, měl jsem trochu štěstí. Soustředil jsem se jen na to, abych zasáhl míč, a nakonec se to nemohlo povést lépe," těšilo Schicka.

Leverkusen stanovil 22. výhrou v ligové sezoně nový klubový rekord, maximum vylepšil i 38. soutěžním utkáním bez prohry.

Po 26. kole mají svěřenci Xabiho Alonsa desetibodový náskok na obhájce titul Bayern Mnichov. Na kontě mají 70 bodů, což je pouze o bod méně, než loni stačilo k triumfu bavorskému velkoklubu. Do konce soutěže zbývá osm kol.

Bundesliga se znovu rozběhne za dva týdny po reprezentační pauze. Schick s Hložkem nechybějí v nominaci nového kouče národního týmu Ivana Haška pro březnové přípravné zápasy v Norsku a s Arménií.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články