Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MOL Liga 2023/2024

Barcelona zachraňovala remízu s předposlední Granadou. Atlético nechalo body v Seville

Dvakrát prohrávali fotbalisté Barcelony ve španělské lize s předposlední Granadou a nakonec před svými fanoušky uhráli jen remízu 3:3. V tabulce jsou třetí, deset bodů za vedoucím Realem a pět za druhou Gironou. Z jasného vedení bylo drama se šťastným koncem pro fotbalisty Getafe. Ti vyhráli v úvodním zápase nedělního programu 24. kola nad Celtou Vigo 3:2, když po přestávce přišli o vedení, ale pětatřicetiletý veterán Jaime Mata jim druhým gólem v zápase vystřelil výhru. Mallorca se dočkala po pěti zápasech výhry, kterou jim nad Vallecanem zařídil Muriqui v nastaveném čase. Atlético Madrid padlo v Seville s FC 0:1

Raohina z Barcelony v zápase s Granadou
zdroj: Reuters autor: Albert Gea

Barcelona po dva týdny staré domácí prohře s Villarrealem 3:5 připravila svým fanouškům další šok. Zápas pro ni přitom začal dobře. První gól dal šestnáctiletý Yamal, který v říjnu skóroval v prvním zápase těchto týmů a stal se tak nejmladším střelcem v historii La Ligy. Ale Granada, která v této sezoně získala venku jediný bod a dala všehovšudy osm branek, se postarala o senzaci. Alespoň bod zachránil favoritovi deset minut před koncem znovu Yamal.

Atlético v této sezoně zdolalo Sevillu v lize a před dvěma týdny i v poháru a v minulém ročníku ovládlo oba vzájemné zápasy, ale tentokrát vyšlo naprázdno. Jediný gól utkání vstřelil už po čtvrthodině hlavou domácí Romero, který pak ještě nastřelil břevno. Blízko k vyrovnání byl Francouz Griezmann, ale jeho pokus na brankové čáře se štěstím odvrátil obránce Navas.

Fotbalisté Getafe šli o přestávce do kabin s dvoubrankovým náskokem. Spolu s Matou se o to postaral Mayoral, který se svým patnáctým ligovým gólem přiblížil v čele tabulky střelců na dosah Bellinghamovi z Realu Madrid.

Hosté po změně stran vyrovnali, ale Mata minutu před koncem strhl vedení znovu na stranu Getafe. Přitom v posledních letech je svátečním střelcem, za tři roky dal jen tři ligové branky.

Mallorca vyhrála poprvé po pěti kolech. O tři body za výhru 2:1 se v utkání s Vallecanem postaral až v nastaveném čase kosovský útočník Muriqi. Hosté prohráli potřetí za sebou, z toho podruhé gólem těsně před koncem zápasu.

Almería remizovala v dohrávce s Bilbaem 0:0 a nevyhrála v soutěži už 27. utkání v řadě, čímž vyrovnala nelichotivý rekord. Stejný počet zápasů bez výhry nasbíralo v La Lize Levante v letech 2021 a 2022.

Španělská fotbalová liga – 24. kolo:

Getafe – Celta Vigo 3:2 (45.+2 a 89. Mata, 41. Mayoral - 71. Larsen, 85. Allende), Mallorca - Vallecano 2:1 (48. Sánchez, 90.+2 Muriqi - 76. García), FC Sevilla - Atlético Madrid 1:0 (15. Romero), FC Barcelona - Granada 3:3 (14. a 81. Yamal, 63. Lewandowski - 43. Sánchez, 60. Pellistri, 66. Miquel), Almería - Bilbao 0:0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články