Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hoffenheim ve Wolfsburgu dvakrát vedl, ale veze jen bod. Union Berlín bez Krále padl

Remízou skončil v Bundeslize zápas týmů s českými fotbalisty. Wolfsburg remizoval na svém stadionu ve 20. kole německé ligy s Hoffenheimem 2:2, přestože dvakrát prohrával. Za domácí odehrál záložník Václav Černý úvodní poločas, za hosty Pavel Kadeřábek celý zápas. Obránce David Jurásek, jenž je v Hoffenheimu na půlročním hostování s opcí z Benficy Lisabon, opět zůstal jen na lavičce a na bundesligový debut čeká dál. Union Berlín bez českého reprezentačního záložníka Alexe Krále prohrál v Lipsku 0:2.

Černý s hráči Wolfsburgu se raduje po gólu
zdroj: Reuters autor: Annegret Hilse

Hostům zařídili vedení Beier s Prömelem, vyrovnání Wolfsburgu ale v obou případech obstaral Chorvat Majer, přičemž druhý gól padl z penalty. Domácí ve čtvrtém kole po sobě remizovali a jsou jedenáctí, Hoffenheim nevyhrál šesté kolo po sobě a je osmý.

Pětadvacetiletý Král chyběl Unionu zřejmě kvůli nemoci. Lipsko si rozložilo branky do obou poločasů, v prvním se prosadil Openda a po změně stran Šeško. Od 73. minuty dohrávali hosté bez vyloučeného Trimmela.

"Rudí býci" si upevnili páté místo a zvítězili po čtyřech kolech a sérii tří proher. Naopak mužstvo z německé metropole zůstalo na 15. příčce, která jako první zajišťuje záchranu.

Německá fotbalová liga – 20. kolo:

Wolfsburg – Hoffenheim 2:2 (58. a 70. z pen. Majer – 6. Beier, 66. Prömel), Lipsko – Union Berlín 2:0 (11. Openda, 48. Šeško).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články