Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Dvě červené a čtyři góly, Tottenham v Premier League poprvé padl s Chelsea

První porážku v sezoně, museli skousnout fotbalisté Tottenhamu v anglické Premier Lague. V dohrávce 11. kola podlehli Chelsea 1:4, když už od 55. minuty hráli bez dvou vyloučených hráčů. Tottenham tak klesl na druhé místo o bod za Manchester City a Chelsea je desátá. Hattrickem se v londýnském derby blýskl Nicolas Jackson.

Rozhodčí vylučuje Udogieho z Tottehamu v zápase s Chelsea
zdroj: Reuters autor: Matthew Childs

Tottenham vyhrál předchozí čtyři ligové zápasy a dobře zahájil i dnešní duel, v němž se už v 6. minutě ujal vedení po tečované střele Dejana Kulusevského. Pak už ale domácím svěřencům Angeho Postecogloua nevyšlo téměř nic. Krátce nato nebyl kvůli ofsajdu uznán gól Son Hung-mina, což byla jedna z celkově pěti branek v utkání, kterou kvůli postavení mimo hru či ruce odvolal VAR.

Po půlhodině hry šel Tottenham do deseti po vyloučení Cristiana Romera, jehož faul v pokutovém území navíc potrestal v 35. minutě vyrovnáním z penalty Cole Palmer. Spurs poté přišli do přestávky o zraněné Jamese Maddisona a Mickyho van de Vena a jejich trápení pokračovalo i po pauze, kdy byl v 55. minutě po druhé žluté kartě vyloučen Destiny Udogie.

Dvojnásobnou přesilovku Chelsea využila po dvaceti minutách, poté co Raheem Sterling přihrál v brejku před odkrytou branku Jacksonovi, jenž otočil skóre. Dvaadvacetiletý Senegalec pak v nastaveném čase dvěma brankami z rychlých protiútoků do otevřené obrany pečetil výsledek, a postaral se tak o vítězný návrat kouče Chelsea Mauricia Pochettina na stadion Tottenhamu, kde v minulosti úspěšně působil. Blues jsou po čtvrté výhře v sezoně v tabulce desátí.

Anglická fotbalová liga – 11. kolo:

Tottenham – Chelsea 1:4 (6. Kulusevski – 75., 90.+4 a 90.+7 Jackson, 35. Palmer z pen.).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články