Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno

Coufal se Součkem West Ham nezachránili, derby v Manchesteru jasně vyhráli fotbalisté City

Fotbalisté Evertonu zaskočili West Ham na jeho stadionu. V 10. kole anglické ligy vyhráli nad londýnským celkem 1:0. Za West Ham odehrál celý zápas v obraně Vladimír Coufal a Tomáš Souček naskočil do zápasu v 73. minutě. Roli favorita potvrdil Liverpool, který doma porazil Nottingham 3:0 i bez útočníka Luise Díaze, jemuž v Kolumbii unesli rodiče. Manchesterské derby vyhráli jasně fotbalisté City, kteří sestřelili United 3:0 – dvěma góly Haalanda a jedním Fodena. Citizens jsou třetí s dvoubodovou ztrátou na první Tottenham a horším skóre, než má druhý Arsenal. 

West Ham – Everton
zdroj: Reuters autor: John Sibley

City do zápasu vstoupili aktivněji a v největší šanci je zastavila dvojice Onana – Maguire. Ve 25. minutě zasáhl videorozhodčí. Dánský útočník Höjlund si při bránění standardní situace pomohl přidržením Rodriho a Citizens měli k dispozici historicky první penaltu na stadionu Old Trafford v Premier League. Haaland ji proměnil. Do přestávky ještě oba brankáři podrželi své týmy po šancích Haalanda a McTominaye.

Čtyři minuty po přestávce zdvojnásobil vedení hostů znovu Haaland. Zůstal trestuhodně nehlídaný na zadní tyči Onanovy branky a hlavou se zblízka nemýlil. Vítězství svěřenců Pepa Guardioly pečetil v 80. minutě Foden.

Podle kolumbijských médií přepadli rodiče fotbalisty Liverpoolu ozbrojení muži na motocyklech na čerpací stanici v domovském městě Barrancas. Díazova matka už je osvobozena, pátrání po otci pokračuje.

"Nikdy jsem nic takového nezažil, je to nová zkušenost, bez které bych se obešel," řekl trenér Liverpoolu Jürgen Klopp. Jeho svěřenci proti outsiderovi z Nottinghamu nezaváhali a po brankách Joty, Núňeze a Salaha jsou v tabulce čtvrtí, na vedoucí Tottenham ztrácejí tři body.

Everton vedl nad West Hamem poté co se v 51. minutě prosadil Calvert-Lewin, který vstřelil první gól v sezoně a jubilejní padesátý v Premier League. Největší příležitosti West Hamu měl Bowen, ale v obou případech minul branku.

West Ham čeká na ligové vítězství už tři kola a utrpěl třetí soutěžní porážku za sebou včetně neúspěchu v Evropské lize proti Olympiakosu. S vyrovnanou bilancí 4–2–4 mu patří deváté místo v tabulce. Everton už má jen o čtyři body méně, po třetí výhře v sezoně a zároveň z pěti posledních kol se vzdálil sestupovým příčkám.

Aston Villa porazila Luton Town 3:1 a pošesté v řadě neprohrála, přičemž pětkrát zvítězila. Birminghamský klub je v tabulce pátý a na čelo ztrácí čtyři body. Luton počtvrté za sebou nezvítězil a je s pěti body osmnáctý.

Brighton doma remizoval s Fulhamem 1:1. Za domácí se trefil devatenáctiletý Evan Ferguson a stal se prvním teenagerem od roku 2005, který v jednom kalendářním roce dal v anglické nejvyšší soutěži deset branek. Před osmnácti lety se to podařilo Waynu Rooneymu.

Anglická fotbalová liga – 10. kolo:

West Ham – Everton 0:1 (51. Calvert-Lewin), Aston Villa – Luton 3:1 (49. a 63. Diaby, 17. McGinn – 83. vlastní Martínez), Brighton – Fulham 1:1 (27. Ferguson – 66. Palhinha), Liverpool - Nottingham 3:0 (31. Jota, 35. Núňez, 77. Salah), Manchester United – Manchester City 0:3 (26. z pen. a 49. Haaland, 80. Foden). Sobotní výsledky: Chelsea  Brentford 0:2 (58. Pinnock, 90.+6 Mbeumo), Arsenal  Sheffield United 5:0 (29., 50. a 58. Nketiah, 88. Vieira z pen., 90+7. Tomijasu), Bournemouth  Burnley 2:1 (22. Semenyo, 76. Billing – 11. Taylor), Wolverhampton  Newcastle 2:2 (36. Lemina, 71. Hwang Hi-čchan – 22. a 45.+4 z pen. Wilson). Páteční zápas: Crystal Palace  Tottenham 1:2 (90.+4 Ayew – 53. vlastní Ward, 66. Son Hung-min).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články