Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Licitace s Realem je u konce. "Zázračné dítě" Ödegaard už patří Arsenalu, další posilou je Ramsdale

Bylo to dlouhé vyjednávání, ale pro Arsenal se šťastným koncem. Londýnský klub posílil norský reprezentant Martin Ödegaard, který už na Emirates hostoval v jarní části minulé sezony. Kanonýři za dvaadvacetiletého záložníka zaplatili přibližně 30 milionů liber (asi 890 milionů korun). Arsenal dnes získal také brankáře Aarona Ramsdalea z Sheffieldu United za 24 milionů liber, k nimž může v budoucnu přidat dalších šest milionů na bonusech.

Je nám líto, video expirovalo.
Ödegaard posílil Arsenal. Zapadá do našeho stylu, říká Arteta

Ödegaard si ve 20 soutěžních zápasech za Arsenal připsal dva góly a stejný počet asistencí. V nedělním ligovém derby s Chelsea ještě trenérovi Mikelu Artetovi k dispozici nebude.

Ofenzivní záložník debutoval už jako patnáctiletý v norském národním A-týmu a v šestnácti v roce 2015 přestoupil ze Strömsgodsetu do Realu s vizitkou obrovského talentu.

V madridském velkoklubu se však Ödegaard neprosadil a zasáhl do pouhých 11 soutěžních utkání. Před Arsenalem už třicetinásobný reprezentant hostoval v Heerenveenu, Arnhemu a San Sebastianu.

Za Ramsdalea údajně Sheffield původně požadoval 40 milionů liber a dlouho zájmu Arsenalu odolával. Nakonec ale bývalého anglického reprezentanta do 21 let neudržel. Třiadvacetiletý gólman podepsal na stadionu Emirates stejně jako Ödegaard čtyřletou smlouvu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články