Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Hráči Bayernu přehráli Kolín, Gebre Selassie pomohl ukončit velkou sérii Frankfurtu

Jedna série skončila. Fotbalisté Frankfurtu po jedenácti zápasech v Bundeslize prohráli. Brémám k výhře 2:1 pomohl v 23. kole gól českého obránce Theodora Gebre Selassieho. Bayern na čele tabulky na chvíli odskočil druhému Lipsku poté, co si poradil s Kolínem 5:1, když se dvakrát trefili Robert Lewandowski a Serge Gnabry. Lipsko ale otočilo duel proti Mönchengladbachu na 3:2 a udrželo s Mnichovem krok. Union Berlín uhrál doma remízu s Hoffenheimem 1:1. Leverkusen se střídajícím Schickem doma nestačil na Freiburg 1:2 a z pásma baráže nevyskočila Mohuč, jež doma nestačila na Augsburg 0:1. 

Spoluhráči z Brém objímají Gebre Selassieho po gólu
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst autor: Jan Huebner via www.imago-images.de

Bayern v Bundeslize zvítězil poprvé od mistrovství světa klubů, které 11. února v souboji s mexickými Tigres ovládl. Na rozdíl od remízy s Bielefeldem (3:3) a prohry ve Frankfurtu (1:2) zvládli Bavorští vstřelit první branku, v 18. minutě se poprvé v ligové sezoně trefil Maxim Choupo-Moting. Vedení po chvíli navýšil Lewandowski.

Náskok úřadujícího mistra se ztenčil po přestávce zásluhou Iljáse Schirího. Pojistku ale přidal v 65. minutě opět Lewandowski, který má na kontě 28 ligových tref v 23 zápasech v ročníku, a v závěru dvakrát pálil přesně Gnabry.

Bayern vede ligu nadále o dva body před Lipskem, které přitom nezachytilo rychlý nástup Mönchengladbachu a po 19 minutách prohrávalo o dva góly po penaltě Jonase Hofmanna a trefě Marcuse Thurama. Domácí se vzpamatovali po přestávce, ale v 50. minutě jim ještě gól upřel VAR. Snížit se povedlo až po chvíli Christopheru Nkunkuovi. Vyrovnání zařídil v 66. minutě Yussuf Poulsen a obrat završil v 93. minutě Alexander Sörloth, který si spravil chuť za neuznanou branku.

Fotbalisté Bayernu Mnichov
zdroj: Reuters autor: ANDREAS GEBERT

Dvakrát se v zápase prosadil také Wataru Endo, jehož Stuttgart zdolal poslední Schalke rovněž 5:1. Japonský univerzál se podílel vedle úvodních dvou branek také asistencí na trefě Phillipa Klementa, který zvýšil už na 4:1 pro domácí celek. Stuttgart v závěru skóroval ještě jednou a porazil Schalke o čtyři branky poprvé od roku 1996. Mužstvo z Gelsenkirchenu naopak nadále tápe, naposledy vyhrálo 9. ledna a šance na záchranu v Bundeslize mu pomalu uniká.

Borussia porazila nováčka

Dortmund si poradil s nováčkem z Bielefeldu 3:0 díky trefám po přestávce. Po přihrávce Jadona Sancha se trefil Mahmoud Dahoud a z penalty poté sám anglický křídelník, který se v posledních šesti ligových duelech gólem nebo asistencí podílel na sedmi brankách Borussie. Skóre uzavřel Reinier. Dortmund v lize zvítězil dvakrát po sobě poprvé od začátku ledna. Bielefeld čeká na výhru pět zápasů a balancuje na hraně sestupových příček.

Hertha Berlín s Vladimírem Daridou v sestavě nestačila na Wolfsburg, na jehož stadionu prohrála 0:2. Darida odehrál 74 minut zápasu, který rozhodla vlastní branka jeho spoluhráče Lukase Klüntera ze 37. minuty. Český reprezentant mohl po změně stran pomoci k vyrovnání, hlavičku Deyovaisia Zeefuika po jeho centru ale zlikvidoval brankář Wolfsburgu. Výhru "vlků" v závěru zpečetil první ligovou brankou v kariéře obránce Maxence Lacroix, to už Darida na hřišti nebyl.

Je nám líto, video expirovalo.
Brémy zastavily Frankfurt, trefil se i Gebre Selassie

Frankfurt šel do vedení už v deváté minutě, kdy se trefil Andre Silva, nakonec ale šesté vítězství v řadě nevybojoval. Gebre Selassie se v úvodu druhého poločasu po přihrávce za obranu ocitl sám před brankou a střelou k levé tyči vyrovnal na 1:1. S oslavami druhé branky v sezoně ale mohl začít až po konzultaci sudího s videem.

Po hodině hry přidaly Brémy druhý gól, který rovněž kvůli možnému ofsajdu musel posvětit až videorozhodčí. Třetí zásah o necelých deset minut později už sudí neuznal.

Schick, ani Kadeřábek neodcházeli z trávníků spokojeni 

Freiburg poslal do vedení na začátku druhé půle Ermedin Demirovič po přihrávce Lucase Hölera, který za chvíli přidal druhou branku. V 70. minutě krátce po Schickově příchodu na hřiště sice snížil Leon Bailey, ale Leverkusen, který ve čtvrtek vypadl z Evropské ligy s Young Boys Bern, už ani přes závěrečný tlak na body nedosáhl.

Je nám líto, video expirovalo.
Krize Leverkusenu bobtná, tentokrát prohrál s Freiburgem

Hoffenheim s dalším českým reprezentantem bekem Pavlem Kadeřábkem v Berlíně s Unionem remizoval 1:1 a je na jedenácté příčce. V deváté minutě se jako první trefil domácí Max Kruse z pokutového kopu, za dvacet minut srovnal vlastní brankou Nico Schlotterbeck.

Třináctý Augsburg vyhrál na stadionu předposlední Mohuče 1:0 gólem Andreho Hahna z 25. minuty. Na lavičce hostů, kteří naplno bodovali po čtyřech kolech, zůstali brankář Tomáš Koubek a obránce Marek Suchý, záložník Jan Morávek nebyl ani mezi náhradníky.

Německá fotbalová liga - 23. kolo:

Brémy - Eintracht Frankfurt 2:1 (47. Gebre Selassie, 62. Sargent - 9. Silva), Bayern Mnichov - Kolín nad Rýnem 5:1 (33. a 65. Lewandowski, 82. a 86. Gnabry, 18. Choupo-Moting - 49. Schirí), Dortmund - Bielefeld 3:0 (48. Dahoud, 58. Sancho z pen., 81. Reinier), Stuttgart - Schalke 5:1 (10. a 26. Endo, 34. Kalajdzic, 88. Klement, 90.+2 Didavi - 40. Kolašinac), Wolfsburg - Hertha Berlín 2:0 (38. vlastní Klünter, 90. Lacroix), Lipsko - Mönchengladbach 3:2 (57. Nkunku, 66. Poulsen, 90.+3 Sörloth - 6. Hofmann, 19. Thuram), Union Berlín - Hoffenheim 1:1 (9. Kruse z pen. - 29. vlastní Schlotterbeck), Mohuč - Augsburg 0:1 (25. Hahn), Leverkusen - Freiburg 1:2 (70. Bailey - 50. Demirovič, 61. Höler).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články