Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Moyes našel v Součkovi nového Fellainiho, chválil Mourinho a nechápal kolaps Tottenhamu

V historii Premier League se do nedělního odpoledne nestalo, aby mužstvo, které ještě v 82. minutě vedlo 3:0, nakonec nevyhrálo. Tuto statistiku změnilo až londýnské derby na stadionu Tottenhamu, který neustál závěrečný tlak West Hamu a remizoval 3:3. Trenér domácích José Mourinho kousal nečekanou ztrátu těžce, ale v rozhovoru po utkání mimo jiné uznal kvalitu záložníka soupeře Tomáše Součka.

Tomáš Souček z West Hamu (uprostřed) v utkání s Tottenhamem
zdroj: REUTERS

"David (Moyes, trenér West Hamu) našel v Součkovi nového Fellainiho," řekl Mourinho.

Zásluhu na vyrovnání měl i Vladimír Coufal, po jehož centru si nešťastně srazil míč do vlastní sítě Davinson Sánchez. "Neuvěřitelný zápas. Jsem moc hrdý na všechny v týmu. Musíme se poučit z prvního poločasu, ale ve druhém jsme hráli přesně to, co jsme chtěli. Jeden za všechny, všichni za jednoho," napsal Coufal na Twitteru.

"Neuvěřitelný zápas. Neuvěřitelný tým. Neuvěřitelný výkon. Neuvěřitelný závěr. Nezapomenutelný bod," doplnil Souček.

Je nám líto, video expirovalo.
Mourinho vyzdvihl Součka po velkolepém návratu West Hamu v utkání s Tottenhamem

Tottenham přitom hned v úvodu utkání potvrdil, že si i přes reprezentační přestávku udržel velmi dobrou formu. Po vítězství 6:1 na hřišti Manchesteru United měl znovu výborný vstup a už v 16. minutě se díky dvěma trefám Harryho Kanea a jedné brance Son Hung-mina dostal do tříbrankového vedení.

V 82. minutě však po přímém kopu hlavičkou snížil Fabián Balbuena a krátce nato se West Ham dostal na dostřel díky vlastnímu gólu Sáncheze. Ve čtvrté minutě nastavení pak utěšenou střelou zpoza vápna, která zamířila přesně do šibenice, vyrovnal Manuel Lanzini.

Tottenham tak ve druhém domácím zápase v řadě přišel o triumf gólem v poslední minutě, předtím remizoval 1:1 s Newcastlem. "Měli jsme zase výhru v kapse, ale opět jsme přišli v závěru o dva body. Prostě jsme je zahodili," uvedl Mourinho.

"Hráčům jsem sice o poločase říkal, že jsou (West Ham) fyzicky velice silní, že ještě není vyhráno, ale bohužel. Oni bojovali, za což zaslouží pochvalu, a zároveň měli štěstí," uznal Portugalec, kterého mrzelo, že Kane a střídající Gareth Bale nevyužili ve druhé půli velké šance londýnské derby rozhodnout.

Radost měl naopak Moyes, jenž po Lanziniho vyrovnání ukázal populární gesto někdejšího kouče Lutonu Davida Pleata s rukama nad hlavou. "Právě jsem viděl svou oslavu. A máte pravdu, vypadám jako David Pleat. Znám i jiného trenéra, ​​který po gólu běžel a na kolenou se doklouzal k rohovému praporku, ale toho jsem kopírovat nechtěl," poukázal Moyes na Mourinhovu legendární oslavu.

"Je to jedna z těch chvil, které se ve fotbale často nestávají. V jednu chvíli si říkáte, že horší už to snad nemůže být. Hráčům jsem o poločase řekl, že i kdyby měli dostat čtvrtý gól, musí riskovat. Ukázali, že od jarní vynucené pauzy jsme se vrátili jako úplně jiný tým," dodal.

Kladiváři jsou aktuálně v tabulce na osmém místě se ziskem sedmi bodů, šestý Tottenham má po pěti kolech o bod více.

Zdroj
Sky Sports, The Guardian

Hlavní zprávy

Nejčtenější články