Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Dával za ně góly, teď ho rasisticky uráželi. Idioti, napsal Marega, který chtěl odejít ze hřiště

Ještě tři roky zpět v dresu Guimaraese střílel branky, nyní si od jejich fanoušků v utkání portugalské ligy vyslechl rasistické urážky. Útočník Porta Moussa Marega kvůli tomu chtěl odejít ze hřiště jen krátce poté, co vstřelil vítězný gól na 2:1, ale spoluhráči i soupeři mu v cestě do šatny zabránili. Kouč Sérgio Conceicao po incidentu reprezentanta Mali raději vystřídal.

Moussa Marega
zdroj: ČTK/AP/ autor: Manuel Araujo

Osmadvacetiletý Marega tvrdil, že ho fanoušci uráželi opičími skřeky a dalšími rasistickými posměšky. V reakci na to si fotbalista z Mali po vstřelení branky poplácal ruku, zřejmě v narážce na barvu kůže, za což dostal žlutou kartu.

Conceicao také tvrdil, že Marega byl terčem posměšků už od rozcvičky. "Uráželi ho ještě předtím, než zápas začal. Jsme rozhořčeni tím, co se stalo," uvedl trenér ligového vicemistra Porta. V této sezoně zatím za rivalem Benficou jeho tým zaostává o bod.

Marega při odchodu ze hřiště na pokřikující fanoušky rozhořčeně gestikuloval, později je na Instagramu označil za idioty. Ironicky také poděkoval rozhodčímu, že mu udělil žlutou kartu, místo aby ho před rasistickými projevy bránil.

Incident vzbudil velký ohlas, jelikož rasistické projevy na fotbalových tribunách ještě Portugalsko podle agentury AP nezasáhly. Odsoudili ho i prezident a předseda vlády, který vyzval k nalezení a potrestání viníků. Těm může hrozit až pětileté vězení.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články