Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Pokorný, jízlivý i sebevědomý Mourinho je opět na scéně: Potřebuji jen čas

Charismatický trenér José Mourinho je po jedenácti měsících zpět. A nebyl by to slavný Portugalec, kdyby hned po nástupu do Tottenhamu nehovořil o těch nejvyšších cílech – jako je například anglický titul v příští sezoně. Ovšem mluvil i o pokoře a přiznal i to, že dříve udělal chyby.

José Mourinho je novým trenérem Tottenhamu
zdroj: Tottenhsm Hotspur

"Neptejte se mě jaké, ale během kariéry jsem udělal chyby, které nebudu opakovat. Udělám nové chyby, ale ne stejné," řekl Mourinho na první tiskové konferenci, kterou absolvoval jako nový kouč Tottenhamu. "Jsem silnější z psychického pohledu, cítím se být uvolněný, motivovaný a připravený. Myslím, že hráči to za dva dny pocítí," přidal šestapadesátiletý kouč.

Loni v prosinci dostal výpověď v Manchesteru United a od té doby netrénoval. "Jsem dostatečně pokorný, abych se pokusil analyzovat svou kariéru. Nejen poslední rok, ale celkově vývoj, problémy i řešení. A nevinit nikoho jiného. Bylo to první léto, co jsem netrénoval, a cítil jsem se trochu ztraceně," přiznal Mourinho.

"Vždycky jsem byl svým způsobem pokorný. Problém je, že jste tomu nerozuměli," popíchl novináře tradičně jízlivý Portugalec, jenž si během prvního angažmá v Chelsea dal přezdívku "Special One" (Pan Výjimečný).

Je nám líto, video expirovalo.
José Mourinho nově vede Tottenham

Tottenham si od Mourinha hodně slibuje, protože během předchozích štací v Portu, Chelsea, Interu Milán, Realu Madrid a Manchesteru United dohromady získal 25 trofejí. Spurs tu poslední vyhráli v únoru 2008, kdy ovládli Ligový pohár.

"Chápu, že mohu být vnímaný jako hvězdná hráčská posila, u které se lidé zaměřují na její osobu a úspěchy. Ale myslím, že jde o vize a cíle klubu. Bude to o nás, ne pouze o mně," upozornil Mourinho. "Neexistuje nikdo, kdo chce vidět Tottenham vítězit víc než já. V této sezoně už nemůžeme vyhrát Premier League, ale můžeme to dokázat v příští sezoně. Neříkám, že získáme titul, ale můžeme," prohlásil.

Složil poklonu svému předchůdci Mauriciu Pochettinovi. Argentinský kouč byl v úterý odvolán půl roku po postupu do finále Ligy mistrů, v němž Tottenham prohrál 0:2 s Liverpoolem. V anglické lize je londýnské mužstvo po 12 kolech až na čtrnáctém místě s pouhými třemi výhrami, v říjnu ve skupině LM také utrpělo rekordní domácí debakl 2:7 s Bayernem Mnichov.

"Musím Mauriciovi poděkovat za práci, kterou tady za pět let odvedl. Klub bude vždycky jeho domovem, tréninkové hřiště vždy jeho tréninkovým hřištěm. Když se mu bude stýskat, může kdykoliv přijít, dveře tu bude mít otevřené," konstatoval rodák ze Setúbalu.

Podle něj Tottenham má dostatečně kvalitní kádr a v zimě posilovat nepotřebuje. "Nejlepším dárkem pro mě je, že nepotřebuju nové hráče. Jsem spokojený s těmi, kteří tu jsou. Jenom s nimi potřebuji strávit víc času. Znám je jako soupeře, ale tak se k nim nikdy nedostanete blízko," řekl Mourinho.

"Když nevyhrávám, nemohu být spokojený. Tohle nedokážu změnit, je to v mé DNA. Doufám, že to předám hráčům. Ale nechystám se tady dělat nějaké dramatické změny a působit jim v hlavách zmatek," dodal kouč, jenž si premiéru v Tottenhamu odbude v sobotním zápase anglické ligy proti West Hamu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články