Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Barceloně Messiho návrat nepomohl, Vaclík proti Realu nulu neudržel

Barcelona zažívá nejhorší vstup do ligy od roku 1994. Katalánský velkoklub prohrál v 5. kole španělské ligy na hřišti nováčka Granady 0:2 a už potřetí v sezoně ztratil body. Nepomohl ani ligový návrat Lionela Messiho, který absentoval měsíc a půl kvůli zranění lýtka. Barcelona má po 5. kole jen sedm bodů. O čtyři víc jich má po výhře nad Sevillou 1:0 Real Madrid, který je o skóre druhý za Bilbaem. Getafe se konečně dočkalo prvního vítězství. Pátý celek minulého ročníku si poradil 4:2 s Mallorcou. 

Lionel Messi v utkání s Granadou
zdroj: ČTK/EFE

Favorizované "Blaugranas" zaskočila branka Ramona Azeeze, který se prosadil z brejku už ve druhé minutě. Do druhého poločasu poslal kouč Katalánců Ernesto Valverde i argentinského špílmachra Messiho, který teprve v úterý naskočil do zápasu Ligy mistrů v Dortmundu, kde odehrál 32 minut.

Převahu na míči ale nedokázal soupeř Slavie ve skupině Ligy mistrů přetavit v gól, zato na druhé straně domácí záložník Alvaro Vadillo proměnil pokutový kop za ruku a stanovil nečekaný výsledek.

Tomáše Vaclíka v brance Sevilly překonal v utkání s Realem Madrid jen Karim Benzema. Ten se prosadil v 64. minutě, když po centru Daniho Carvajala hlavičkoval do Vaclíkova protipohybu a postaral se teprve o druhý gól, který český reprezentační gólman v dosavadním průběhu La Ligy inkasoval. Real díky vítězství udržel neporazitelnost a dotáhl se na první Bilbao.

Baskický celek si poradil 2:0 s Alavésem a stejně jako Real ještě neprohrál. O výhře domácích rozhodli Raúl García z penalty a Iker Muniain. Bilbao má po pěti kolech na kontě tři výhry, dvě remízy a s 11 body vede tabulku o skóre před Realem. Za nimi jsou čtyři celky s deseti body - Granada, San Sebastian, Sevilla a Atlético Madrid. 

Getafe před zápasem s Mallorcou mělo na kontě tři remízy 1:1 za sebou a proti Mallorce se ujalo vedení 3:0 po vlastním gólu Iddrisua Baby, penaltě Jorgeho Moliny a zásahu Allana Nyoma. Dvěma góly v 70. a 77. minutě sice utkání zdramatizoval Ante Budimir, ale šest minut před koncem definitivně rozhodl Ángel Rodríguez.

Španělská fotbalová liga - 5. kolo:

Villarreal - Valladolid 2:0 (77. Cazorla z pen., 89. Ontiveros), Levante - Eibar 0:0, Atlético Madrid - Vigo 0:0, Granada - FC Barcelona 2:0 (2. Azeez, 65. Vadillo z pen.), Getafe - Mallorca 4:2 (7. vlastní Baba, 33. Molina z pen., 63. Nyom, 84. Rodríguez - 70. a 77. Budimir), Espaňol Barcelona - San Sebastian 1:3 (72. vlastní Zaldua - 18. a 34. Willian José, 75. Isak), Valencie - Leganés 1:1 (21. Parejo z pen. - 35. Oscar),  Bilbao - Alavés 2:0 (38. García z pen., 71. Muniain), FC Sevilla - Real Madrid 0:1 (64. Benzema).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články