Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Stop prodeji stadionu Wembley. Miliardář Khan nabídku stáhl

Z očekávané transakce sešlo. Slavný londýnský fotbalový stadion Wembley zůstane majetkem Anglické fotbalové asociace (FA). Zájemce o jeho koupi, americký miliardář Shahid Khan, stáhl svoji nabídku, jež podle britských médií činila 600 milionů liber, zhruba 17,6 miliardy korun. 

Stadion Wembley v Londýně
zdroj: ČTK/PA/ autor: Adam Davy

Vedení asociace oznámilo možnost prodeje proslulé arény na jaře. Khan, který vlastní londýnský fotbalový klub Fulham a tým amerického fotbalu Jacksonville Jaguars v NFL, měl podle dřívějších informací médií zaplatit 600 milionů liber ihned a dalších až 400 milionů by FA získala z příjmů ze zápasů. Většinu z těchto peněz plánovala asociace dát na zlepšení fotbalové infrastruktury v zemi, zejména pak na rekonstrukci stovek hřišť.

Khan nyní ale přes předběžné souhlasné stanovisko asociace nabídku stáhl. V prohlášení to vysvětlil tím, že projekt nemá ve vedení FA dostatečnou podporu. "Po jednání s vedením FA v minulém týdnu je zřejmé, že můj návrh by získal jen těsnou většinu, proto nabídku stahuji," konstatoval.

Šéf asociace Martin Glenn uvedl, že šlo o seriózní nabídku, kterou asociace vážně zvažovala. Khan se nicméně při posledním setkání vyjádřil v tom smyslu, že bez silnější podpory by uskutečnění transakce spíše názorové strany rozdělovalo. "Rozhodl se ji stáhnout a my to respektujeme," uvedl Glenn.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články