Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Konec brankářské ikony v Juventusu. Buffon po 17 letech odchází, s kariérou ale asi neskončí

Do Juventusu přestupoval Gianluigi Buffon před sedmnácti lety z Parmy za svého času astronomických 52 milionů eur. Staré dámě se ale z tohoto nákupu vyplatil každý cent. Jeden z nejlepších brankářů všech dob po posledním zápase sezony doma proti Veroně ve svých čtyřiceti letech v Juventusu končí, svou kariéru si ale ještě možná prodlouží v některém jiném klubu.

Gianluigi Buffon
zdroj: ČTK/AP autor: Andres Kudacki

"Myslím, že je to nejlepší způsob, jak ukončit tohle úžasné dobrodružství. Bál jsem se, že se budu loučit jako náhradník nebo hráč s vyhaslým motorem. Jsem hrdý, že tomu tak není," řekl Buffon.

Možná změní názor a ještě si prodlouží bohatou kariéru mimo Turín. "Teď vím pouze to, že v sobotu budu hrát. Ještě před pár dny jsem byl pevně rozhodnutý, že skončím, ale teď mám na stole pár zajímavých nabídek," uvedl italský mistr světa z roku 2006.

Působení v jiném italském klubu nebo nižší soutěži vyloučil. "Nemyslím si, že by bylo správné končit kariéru ve třetí nebo čtvrté lize. Jsem soutěživý člověk a nemohl bych někde hrát jen na půl plynu," řekl Buffon. "O Itálii se ani nemůžeme bavit. Návrat do Parmy by byl romantický dětský sen, ale nic víc. Všechno si v klidu rozmyslím a příští týden se rozhodnu," dodal.

Buffon do Juventusu přestoupil v létě 2001 z Parmy za 52 milionů eur a je stále nejdražším brankářem fotbalové historie. S turínským týmem vyhrál devětkrát italskou ligu a čtyřikrát domácí pohár.

Původně měl Buffon naplánováno, že kariéru uzavře po letošním mistrovství světa v Rusku. Italové však v loňské baráži překvapivě prohráli se Švédskem a na šampionátu budou chybět poprvé od roku 1958. Hráč s nejvíce reprezentačními starty (176) dnes rovněž oznámil, že se už do národního mužstva nevrátí.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články