Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Ronaldo spasil Real v duelu s Getafe, Suárez zajistil Barceloně bod na Atléticu

Real Madrid se sice na hřišti Getafe dlouho trápil, v závěru duelu však vystřelil výhru královského celku 2:1 Ronaldu. Real vyhrál 13 venkovních utkání v řadě, což se ještě v historii španělské ligy nikomu nepodařilo. Barcelona zachraňovala neporazitelnost v letošní sezoně na hřišti Atlética Madrid až v závěru, kdy remízu 1:1 vystřelil Suárez. Dosud druhá Sevilla prohrála nejtěsnějším rozdílem v Bilbau, zápas rozhodl jediným gólem Mikel Vesga. 

Ronaldo v objetí spoluhráčů
zdroj: ČTK/EFE/Fernando Alvarado

Atlético šlo v zápase proti Barceloně do vedení v 21. minutě po technickém obstřelu Saúla. Katalánský celek v první půli sice držel míč na svých kopačkách 71 procent času, větší příležitost si ale nevypracoval.

To se změnilo po přestávce. Nejprve se v šanci ocitl Suárez a z následného přímého kopu mířil Messi do tyče. Argentinská hvězda trefila brankovou konstrukci v novém ligovém ročníku už pošesté. Přesto se hosté dočkali, v 82. minutě vyrovnal hlavou Suárez. Atlético neporazilo Barcelonu v lize ani popatnácté za sebou a nevyužilo možnost posunout se na druhé místo tabulky.

Po zranění nastoupil v útoku po boku Cristiana Ronalda uzdravený Karim Benzema a byl to právě on, kdo otevřel skóre madridského derby. Francouzský střelec přešel přes dva bránící hráče a samostatnou akci ve skluzu přesně zakončil.

Domácí v 56. minutě srovnali, trefil se Jorge Molina. Zkušený španělský útočník dal v osmém zápase proti madridskému velkoklubu už pátý gól. "Bílý balet" znovu udeřil až pět minut před koncem řádné hrací doby. Poprvé od konce pětizápasového trestu se v La Lize prosadil Ronaldo, jenž napálil skákající míč křížem přesně k tyči. 

Je nám líto, video expirovalo.
Barcelona nedokázala porazit Atlético a poprvé ztratila body

V Seville padlo devět branek, výhru slavila Valencie

Valencie vedla v Seville nad Betisem od 35. minuty poté, co se po rohovém kopu umístěnou hlavičkou prosadil Kondogbia. V závěru úvodního dějství zvýšil na 2:0 pro hosty parádní dalekonosnou střelou do šibenice Guedes, který se v posledních čtyřech ligových duelech přímo podílel na stejném počtu branek: jednu dal a na tři přihrál.

Deset minut po přestávce mohl vstřelit kontaktní branku z penalty León, gólman Neto ale jeho pokus doprostřed brány vyrazil. Na druhé straně přidali další dvě branky Rodrigo a Mina a zdálo se, že o tříbodovém zisku Valencie nemůže být pochyb.

Domácí však předvedli heroický závěr a v rozmezí 79. a 84. minuty snížili na rozdíl jediné branky Campbell, Sanabria a Tello, ani to jim ale na body nestačilo. Dvě minuty před koncem skóroval na druhé straně Zaza a v nastavení na konečných 3:6 upravil Pereira.

Reprezentant Demokratické republiky Kongo Bakambu poprvé skóroval do sítě Girony v deváté minutě, když jej za obranou našel Trigueros. Bakambu zakončil přesně k tyči. Ve 20. minutě pak zužitkoval povedenou přihrávku šajtlí od Fornalse.

V závěru poločasu Girona přidala. Nejprve zachránilo hosty břevno, pět minut před pauzou už ale patičkou překonal gólmana Barbosu Stuani. V druhém dějství sahali domácí po remíze, na vyrovnání ale i vzhledem k dalšímu zásahu do brankové konstrukce nedosáhli a z posledních šesti utkání vydolovali pouhé dva body.

Málaga zůstala jediným týmem bez výhry. S Leganés prohrála 0:2 a je na dně tabulky s jedním bodem. Naopak Leganés je překvapením startu sezony. V současnosti drží sérii čtyř zápasů bez porážky a v šesti z osmi utkání udrželo čisté konto, což mu vyneslo šestou pozici.

Španělská fotbalová liga - 8. kolo:

Bilbao - FC Sevilla 1:0 (43. Vesga), Getafe - Real Madrid 1:2 (56. Molina - 39. Benzema, 85. Ronaldo), Alavés - San Sebastian 0:2 (77. Oyarzabal, 81. Elustondo), Atlético Madrid - FC Barcelona 1:1 (21. Saúl - 82. Suárez), Eibar - La Coruňa 0:0, Betis Sevilla - Valencie 3:6 (79. Campbell, 80. Sanabria, 84. Tello - 35. Kondogbia, 45. Guedes, 64. Rodrigo, 74. Mina, 88. Zaza, 90.+4 Pereira), Girona - Villarreal 1:2 (40. Stuani - 9. a 20. Bakambu), Málaga - Leganés 0:2 (56. Gabriel, 78. Szymanowski), Las Palmas - Vigo 2:5 (90. Vitolo, 90.+3 Remy - 20., 49. a 76. Aspas, 16. Mor, 71. Hernández).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články