Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Barcelona dala Gijónu šest branek, Real díky Ronaldovi vydřel remízu

Barcelona – Boj o čelo španělské ligy nabízí dramatickou podívanou. Na nejvyšší příčku se vyšplhala Barcelona, které pomohlo domácí jasné vítězství 6:1 nad Gijónem a remíza 3:3 Realu Madrid s Las Palmas. "Bílý Balet ještě dvě minuty před koncem prohrával o dvě branky, ale situaci zachránil dvěma zásahy Cristiano Ronaldo. Katalánci tak mají v čele tabulky náskok jednoho bodu, svěřenci Zinedina Zidana ale oproti svému rivalovi odehráli o zápas méně. Fotbalisté La Coruni v prvním utkání pod vedením kouče Pepeho Mela hráli s Atléticem Madrid 1:1 a bodovali po sérii čtyř porážek.

Slavící fotbalisté Barcelony
zdroj: REUTERS autor: Albert Gea

Barcelona se ujala vedení už v deváté minutě. Lionel Messi si naběhl na Mascheranův nákop za obranu a hlavou přehodil vyběhnutého gólmana. Argentinský nejlepší střelec soutěže si připsal 21. trefu v sezoně.

Za další dvě minuty tečoval střelu Luise Suáreze do vlastní branky Juan Rodríguez. Gijón duel na Camp Nou zdramatizoval gólovou dorážkou Carlose Castra, ale ve 27. minutě Uruguayec Suárez domácím vrátil dvoubrankový náskok tvrdým volejem.

I ve druhém poločase hosté třikrát inkasovali. Krátce po pauze střídající Paco Alcácer zužitkoval Messiho přihrávku, v 66. minutě se Neymar blýskl povedeným přímým kopem a těsně před koncem uzavřel skóre tvrdou ranou Ivan Rakitič.

Barcelona v La Lize zvítězila popáté za sebou a sérii bez porážky protáhla na 18 utkání. Trenér Luis Enrique po utkání oznámil, že v létě neprodlouží smlouvu a na lavičce obhájce titulu skončí (VÍCE ZDE).

Real otevřel skóre v osmé minutě díky Iscovi, který využil přesného Kovačičova pasu za obranu. Hosté však za dvě minuty vyrovnali, když rychlou akci zakončil Tana. Ve 47. minutě domácím výrazně zkomplikoval situaci Gareth Bale, jenž během několika vteřin dostal dvě žluté karty. Velšský útočník nejprve zezadu fauloval Jonathana Vieru a do protihráče ještě při vzájemné potyčce strčil.

Las Palmas začalo dominovat a přesilovku brzy využilo. V 56. minutě Sergio Ramos zahrál v pokutovém území rukou a Viera z penalty šťastně propálil Keylora Navase. Brankář Realu už za tři minuty inkasoval potřetí, když si s ním po úniku pohrál Kevin-Prince Boateng a zakončil do prázdné branky.

Madridský tým se mohl brzy vrátit do hry, ale gól Álvara Moraty ještě nebyl uznán kvůli spornému ofsajdu. Favorit přes oslabení dostal Las Palmas pod tlak. Aspoň bod zachránil Realu Portugalec Ronaldo, který během čtyř závěrečných minut nejprve snížil z penalty a pak vyrovnal hlavou.

Deportivo, které s předchozím trenérem Gaizkem Garitanem zvítězilo naposledy 18. prosince, šlo proti Atléticu už ve 13. minutě do vedení. Brankář hostů Jan Oblak poslal míč výkopem přímo k Florinu Andonemu a rumunský útočník toho využil ke snadnému gólu. Osmou trefou v sezoně si pojistil pozici nejlepšího střelce La Coruni.

Domácí tým dlouho živil naději na první výhru po sedmi zápasech, ale v 68. minutě vyrovnal Antoine Griezmann. Hvězdný francouzský útočník skóroval nádhernou střelou z dálky a zaznamenal jubilejní 100. ligový gól v kariéře. V nejvyšší španělské soutěži jich dal 94 a šestkrát skóroval ve druhé lize.

Slavící Antoine Griezmann
zdroj: Reuters autor: MIGUEL VIDAL

Fotbalisté San Sebastianu přišli ve třetí nastavené minutě o vítězství 2:1 v baskickém derby nad Eibarem, jež by je posunulo na čtvrté místo tabulky španělské ligy. O vyrovnání na 2:2 se postaral krátce před závěrečným hvizdem Pedro León.

San Sebastian tak nedotáhl k vítězství zápas, v němž dvakrát vedl. Na gól Juanmiho ze 14. minuty zareagoval o dvanáct minut později Gonzalo Escalante a tři body Realu Sociedad nepřinesla ani proměněná penalta Carlose Vely ze 67. minuty.

Oba týmy dohrávaly o deseti. Do kabin museli po druhé žluté kartě hned po přestávce hostující Florian Lejeune a po necelé hodině hry domácí Juanmi. Autor prvního gólu utkání přitom dostal první žlutou kartu za to, že si po vstřelené brance vyhrnul dres, aby uctil památku dvacetiletého mladíka ze své rodné provincie, který zemřel o víkendu na leukémii.

San Sebastian se po remíze bodově dotáhl na čtvrté Atlético, ale zůstal pátý. Madridský tým má navíc čtvrteční zápas 25. kola k dobru. Eibar je sedmý se stejným bodovým ziskem jako šestý Villarreal.

Španělská fotbalová liga - 25. kolo:

San Sebastian - Eibar 2:2 (14. Juanmi, 67. Vela z pen. - 26. Escalante 26, 90.+3 Pedro León), Málaga - Betis Sevilla 1:2 (39. Fomals - 48. Jonas, 74. Sanabria), Valencie - Leganés 1:0 (29. Mangala), FC Barcelona - Gijón 6:1 (9. Messi, 11. vlastní J. Rodríguez, 27. L. Suárez, 50. Alcácer, 66. Neymar, 87. Rakitič - 21. Castro), Pamplona - Villarreal 1:4 (64. Torres z pen. - 74. a 78. Borré, 2. R. Soriano, 27. Soldado z pen.), Granada - Alavés 2:1 (38. Wakaso, 53. Cuenca - 57. Camarasa), Real Madrid - Las Palmas 3:3 (86. z pen. a 90. Ronaldo, 8. Isco - 10. Tana, 56. Viera z pen. 59. Boateng), Vigo - Espaňol Barcelona 2:2 (21. Aspas, 30. Wass - 28. Moreno, 32. Piatti), La Coruňa - Atlético Madrid 1:1 (13. Andone - 68. Griezmann).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články