Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Zidaneův syn Enzo při své premiéře za Real skóroval

Madrid - Syn trenéra Realu Madrid Zinédinea Zidanea Enzo při svém soutěžním debutu za "Bílý balet" skóroval. Jednadvacetiletý fotbalista ve středeční odvetě ve Španělském poháru přispěl k domácí výhře 6:1 nad třetiligovou Leonesou.

Enzo Zidane
zdroj: ČTK/ZUMA/Ruben Albarran

Zidaneho nejstarší potomek, který podobně jako slavný otec hraje v záloze, naskočil do druhého poločasu za Isca a po osmnácti minutách proměnil hned svou první střelu a zvýšil na 4:1. Real i s notně pozměněnou sestavou hladce zvítězil a postoupil do osmifinále Copa del Rey s celkovým skóre 13:2.

"Dát branku při premiéře za Real je vždycky sen. Jsem rád, že se to povedlo na Bernabéu a vyhrálo se. Byl to speciální večer. Musel jsem čekat na svou šanci. Tohle je jen začátek a potřebuju pokračovat v tvrdé práci, abych dostal víc příležitosti a pomohl týmu," řekl Zidane junior. Enzo působí v rezervě madridského klubu Castilla společně s osmnáctiletým bratrem brankářem Lucou.

Také ostatní dva Zidaneho synové Théo (14) a Elyaz (10) hrají v mládežnických týmech Realu. Trenér Zidane byl na svého syna pyšný, ale chválil i další mladíky. "Jako rodič a trenér jsem šťastný za jeho gól, mám však radost ze všeho, co se událo. Byl to důležitý den pro všechny debutanty," uvedl francouzský kouč.

K Enzovi se konkrétněji vyjadřovat nechtěl. "Ta otcovská radost trvala asi dvě vteřiny. Až s ním budu mluvit o samotě, tak mu pár věcí řeknu. Ale jako trenér přemýšlím o celku - z respektu k soupeři a všem fotbalistům, kteří zasáhli do hry," konstatoval Zidane, jehož svěřence v sobotu čeká šlágr španělské ligy na hřišti úhlavního rivala Barcelony.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články