Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hertha porazila Schalke a drží krok s Bayernem. Darida se zranil

Berlín – Fotbalisté Herthy Berlín slaví třetí výhru v řadě, Schalke porazili 2:0 a dotáhli se na lídra soutěže Bayern. Ten ve 3. kole bundesligy zvítězil 3:1 nad Ingolstadtem. Kolín nad Rýnem v páteční předehrávce zdolal nováčka Freiburg 3:0. Lipsko přestřílelo Hamburk vysoko 4:0.

Fotbalisté Bayernu Mnichov
zdroj: Reuters

Do zápasu Herthy proti Schalke nastoupil i český záložník Vladimír Darida, kvůli zranění však v 55. minutě střídal. Jeho absence na vývoj utkání neměla vliv. V 65. minutě se po centru slovenského reprezentačního obránce Petera Pekaríka prosadil Weiser. O deset minut později si na dlouhý pas za obranu naběhl Stocker a přidal druhý gól. Právě švýcarský záložník Daridu po jeho zdravotních potížích vystřídal.

Hertha tak kromě pokračování ve své vítězné sérii prodloužila opačnou řadu svého soupeře. Schalke ani ve třetím bundesligovém kole nedokázalo bodovat či vstřelit gól a spolu s posledními Brémami zůstává v pásmu přímého sestupu.

Bayern sice prohrával po gólu Lezcana, ještě do přestávky ale srovnal Lewandowski a pátým gólem si upevnil vedení v tabulce střelců. Ve druhém poločase poslal obhájce titulu do vedení
Alonso a o výhře definitivně rozhodl šest minut před koncem Rafinha.

Bez porážky je i nováček z Lipska. Na jeho vysokém vítězství nad Hamburkem se dvěma góly podílel Werner, který přišel na hřiště po přestávce a trefil se v 72. a 77. minutě. Před ním otevřel skóre z penalty v 66. minutě Forsberg a o čtvrtý gól se v nastavení postaral Selke.

Ještě vyšší výhru zaznamenal Dortmund, který si poradil 6:0 s Darmstadtem. V první půli se prosadil jen Castro, který se poté trefil i ve druhém poločase stejně jako Ramos, Pulisic, Rode a Mor.

Brémám nepomohlo ani nasazení českého brankáře Jaroslava Drobného. Zkušený gólman inkasoval na hřišti Mönchengladbachu čtyřikrát už do poločasu a Brémy podlehly 1:4. Byl u toho i další český reprezentant Theo Gebre Selassie. O góly Mönchengladbachu se podělili Hazard a Raffael.

Německá fotbalová liga - 3. kolo:

Kolín nad Rýnem - Freiburg 3:0 (29. a 43. Modeste, 31. Bittencourt), Bayern Mnichov - Ingolstadt 3:1 (12. Lewandowski, 50. Alonso, 84. Rafinha - 8. Lezcano), Dortmund - Darmstadt 6:0 (7. a 78. Castro, 48. Ramos, 54. Pulisic, 84. Rode, 88. Mor), Eintracht Frankfurt - Leverkusen 2:1 (53. Meier, 79. Fabian - 60. Hernández), Hamburk - Lipsko 0:4 (72. a 77. Werner, 63. Forsberg z pen., 90.+2 Selke), Hoffenheim - Wolfsburg 0:0, Mönchengladbach - Brémy 4:1 (11. a 17. Hazard, 21. a 41. Raffael - 73. Gnabry), Augsburg - Mohuč 1:3 (73. Stafylidis - 7. Córdoba, 75. Malli, 81. Mutó), Hertha Berlín - Schalke 2:0 (64. Weiser, 74. Stocker).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články