Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

V korejské nominaci na duel s ČR jsou hráči z Tottenhamu, Swansea či Kataru

Soul – V dvacetičlenné nominaci fotbalistů Koreje na přípravná utkání se Španělskem a Českou republikou, kterou oznámil německý trenér Uli Stielike, je řada hráčů z předních evropských soutěží. Dvojice záložníků Ki Song-jung a Son Hung-min působí v Anglii, obránce Hong Čong-ho a útočník Či Tong-won hrají v Německu.

Jihokorejský fotbalista Son Hung-min
zdroj: ČTK/AP

Další opory týmu z bundesligy Kim Čin-su z Hoffenheimu, Pak Ču-ho z Dortmundu a záložník Ku Ča-čchol z Augsburgu naopak v nominaci chybějí. Útočník Suk Hjon-čun obléká dres FC Porto, čtyři fotbalisté přijedou na sraz z Číny, tři z Kataru a dva z Japonska. Domácí soutěž zastupuje trojice hráčů.

S Koreou, která od roku 1986 nechyběla na žádném světovém šampionátu a v roce 2002 obsadila čtvrté místo, se čeští fotbalisté utkali dvakrát. V roce 1998 v Soulu remizovali 2:2, o tři roky později v Drnovicích rozdrtili Korejce 5:0.

Nominace Koreje na přípravná utkání se Španělskem (1. června) a ČR (5. června):

Brankáři: Kim Čin-hjon (Ósaka/Jap.), Čung Song-rjong (Kawasaki/Jap.).

Obránci: Jun Sok-jong (Charlton/Angl.), I Jong (Sangdžu), Im Čchang-u (Vahdá/SAE), Kim Ki-hi (Šanghaj Šen-chua/Čína), Kwak Te-hi (Hilál/S. Aráb.), Hong Čong-ho (Augsburg/Něm.), Čang Hjon-su (Kuang-čou R&F/Čína).

Záložníci: Han Kuk-jong (SC Katar), Ki Song-jung (Swansea/Angl.), Čong U-jong (Čchang-čchun/Čína), Nam Te-hi (Lechvíja/Kat.), Son Hung-min (Tottenham/Angl.), I Če-song (Čonbuk), Ko Mjong-čin (Raján/Kat.), Jun Pit-karam (Jen-ťi/Čína).

Útočníci: Či Tong-won (Augsburg/Něm.), Hwang I-čo (Songnam), Suk Hjon-čun (FC Porto/Portug.).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články