Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Atlético si poradilo s Bilbaem a bodově dostihlo Barcelonu

Madrid - Fotbalisté Atlética Madrid využili ztráty Barcelony a po výhře 2:1 nad Bilbaem ji dostihli v čele ligové tabulky. Na druhém místě jsou jen vinou horšího skóre. Naopak manko třetího Realu Madrid na oba týmy se po prohře ve Villarrealu 0:1 zvýšilo na pět bodů.

Utkání Atlético Madrid - Bilbao
zdroj: REUTERS autor: Andrea Comas

Atlético ve 27. minutě neuhlídalo při rohu Aymerica Laporteho a pustilo Bilbao do vedení, ještě v nastavení prvního poločasu však srovnal rovněž po rohovém kopu Saúl Ňíguez. Po přestávce pak zpoza vápna zamířil nechytatelně Antoine Griezmann a zajistil svému týmu pátou výhru za sebou.

Villarreal, který ve čtvrtek remizoval v základní skupině Evropské ligy 3:3 v Plzni, začal proti Realu zostra. Ve třetí minutě nastřelil Jonathan dos Santos tyč, v osmé už byl přesnější Roberto Soldado, který zužitkoval rychlou akci po chybě v rozehrávce madridského týmu.

"Bílý balet" si hlavně ve druhém poločase vypracoval šance na vyrovnání, ale na rozdíl od úterního střeleckého představení 8:0 v domácím duelu Ligy mistrů s Malmö se nedokázal gólově prosadit.
 
Nový kouč Valencie Gary Neville se v ligové premiéře výhry dočkal, podobně jako při svém pohárovém debutu ve středu v Lize mistrů proti Lyonu (0:2). K remíze 1:1 s Eibarem navíc jeho týmu pomohli nechtěně vlastním gólem těsně před koncem David Juncá i záložník baskického týmu Saúl Berjón, který předtím neproměnil penaltu.

Deportivu se letos na Nou Campu daří

Barcelona v posledních zápasech zdaleka nedrtí své soupeře tak jako ještě před pár týdny. Po remízách na hřištích Valencie a Leverkusenu uhrála doma jen výsledek 2:2 s Deportivem La Coruňa. Blaugranés přitom už vedli 2:0 a zdálo se, že pohodlně kráčí za vítězstvím, jenže dvě branky hostů v poslední čtvrthodině utkání rozhodly o tom, že šestý celek tabulky si odveze cenný bod.

Hráči Barcelony s trenérem Luisem Enriquem
zdroj: EFE autor: Quique Garcia

Barcelona po prvním poločase vedla 1:0 poté, co z přímého kopu dal argentinský kanonýr Messi pátý ligový gól v sezoně. Po přestávce se hrála mnohem vyrovnanější partie, přesto domácí dokázali navýšit náskok. Znovu u toho byl Messi, když asistoval Rakitičovi, na jehož střelu zpoza vápna byl gólman Lux krátký.

La Coruňa ale v poslední čtvrthodině zabrala a na zisku bodu měl velkou zásluhu útočník Pérez. Nejprve sám skóroval a potvrdil střeleckou formu: v tomto ročníku La Ligy zaznamenal už 11 branek. V 86. minutě pak asistoval u gólu Bergantinose.

Deportivu se stejný kousek povedl podruhé v tomto roce. V květnovém duelu na stadionu Camp Nou také La Coruňa prohrávala o dvě branky a nakonec remizovala 2:2, i tehdy jednou skóroval Pérez.

Na čtvrtém místě i po 15. kole zůstane Celta Vigo, která porazila zásluhou Aspase Espaňol Barcelona 1:0. Těsné vedení udržela i přesto, že téměř celý druhý poločas hrála v deseti po vyloučení záložníka Hernándeze.

Výsledky 15. kola La Ligy

FC Barcelona - La Coruňa 2:2 (39. Messi, 62. Rakitič - 77. Pérez, 86. Bergantinos), Las Palmas - Betis Sevilla 1:0 (90.+3 Willian José), Vallecano - Málaga 1:2 (6. Guerra - 59. Charles, 87. Čop), Eibar - Valencie 1:1 (45. Enrich - 85. vlastní Juncá), Atlético Madrid - Bilbao 2:1 (45.+2 Ňíguez, 67. Griezmann - 27. Laporte), Villarreal - Real Madrid 1:0 (8. Soldado).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články