Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Neymar potopil JAR, Turci si poradili se Švédskem

Johannesburg - Souboj hostitelů letošního a minulého fotbalového mistrovství světa vyzněl jasně pro Brazílii, která v přípravném utkání deklasovala Jihoafrickou republiku 5:0. Hattrickem se v Johannesburgu blýskl útočník Barcelony Neymar. Úvodní soupeř českého týmu v kvalifikaci o postup na Euro 2016 Nizozemsko prohrálo ve Francii 0:2.

Neymar
zdroj: EFE autor: Antonio Lacerda

Favorizovanou Brazílii poslal do vedení už v desáté minutě záložník Oscar z Chelsea. Pět minut před pauzou zvýšil Neymar, jenž přidal druhý gól těsně po přestávce a hattrick zkompletoval v poslední minutě. Dvaadvacetiletý forvard si vylepšil reprezentační bilanci na 30 branek ve 47 zápasech. Před Neymarem se ještě poprvé trefil za "Kanárky" středopolař Fernandinho z Manchesteru City.

Turecko, soupeř českého týmu v kvalifikaci o postup na evropský šampionát v roce 2016, zdolalo v Ankaře Švédsko 2:1. Domácím zařídil vedení už ve druhé minutě Erding. Na jeho trefu sice odpověděl v 54. minutě Toivonen, jenž do druhého poločasu nahradil kapitána Ibrahimoviče, ale krátce poté rozhodl o triumfu Turků Adin.

Další čeští protivníci z kvalifikační skupiny naopak vyhrát nedokázali. Kazachstán remizoval v Antalyi 1:1 s Litvou, Lotyšsko podlehlo Makedonii ve Skopji 1:2. Argentinská hvězda Messi na rozdíl od svého barcelonského spoluhráče Neymara vyšel střelecky naprázdno a s jihoamerickým výběrem uhrál v Rumunsku bezbrankovou remízu. Messi kvůli předchozímu zranění oblékl v Bukurešti reprezentační dres poprvé od září.

Francii se proti Nizozemsku povedl v Paříži především první poločas. V něm skórovali Benzema a premiérově v národním týmu Matuidi, jenž navíc asistoval i u první branky. "Oranjes" bez zraněného záložníka Robbena odpověď nenašli a Francouzům podlehli poprvé od roku 1997.

Ukrajina porazila v Larnace USA 2:0 díky brankám Jarmolenka a Děviče. Přípravné utkání se mělo původně hrát v Charkově, ale kvůli nestabilní politické situaci v zemi bylo přesunuto na Kypr. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články