Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Juventus ve šlágru porazil Inter, Neapol vyhořela v Bergamu

Řím – Juventus se po remíze s Laziem opět vrátil v italské lize na vítěznou vlnu. Ve šlágru kola na domácím hřišti zdolal Inter Milán 3:1 a vede tabulku o devět bodů před AS Řím. Jeho zápas s Parmou byl přerušen kvůli hustému dešti. Trápení z posledních týdnů naopak potvrdila Neapol. Ta potřetí v řadě nevyhrála. Tentokrát si dokonce odvezla ze hřiště Atalanty Bergamo výprask 0:3.

Fotbalisté Juventusu
zdroj: ČTK/AP autor: Massimo Pinca

Lídr Serie A udělal další krok k zisku třetího titulu po sobě. Šéf jeho zálohy Andrea Pirlo nejdříve naservíroval parádní centr na hlavu švýcarského obránce Stéphana Lichtsteinera, zbylé góly připravil pro své spoluhráče Paul Pogba. Inter nevyhrál už pět zápasů, navíc se v tomto období dočkal pouhých dvou gólů.

Utkání s Neapolí rozhodl dvaatřicetiletý útočník Bergama German Denis dvěma góly v druhém poločase. Na kontě tak má po 22. kole devět branek. V 70. minutě upravil na konečných 3:0 Maximiliano Moralez. Neapol nebodovala poprvé od listopadového duelu s Parmou.

Hráči FC Turín šli do duelu proti AC z lepší pozice a své postavení v tabulce potvrdili vedoucím gólem v 18. minutě. Útočník Ciro Immobile postupoval po přihrávce Emiliana Morettiho od poloviny hřiště, na hranici pokutového území si položil obránce Danieleho Boneru a obstřelili brankáře.

AC před týdnem otočil duel s Cagliari dvěma góly v posledních třech minutách, tentokrát však bez vykartovaného útočníka Maria Balotelliho stihl jen vyrovnat. O branku se postaral nečekanou dělovkou zpoza vápna stoper Adil Rami, který se za milánský tým trefil poprvé.

O výhře Verony rozhodl Toni

Hellas Verona vyhrál v souboji nováčků nad Sassuolem 2:1. Duelu už z hlediště přihlížel český útočník Michael Rabušic, jehož přestup z Liberce do Verony má být završen v pondělí. Nejprve si v 50. minutě vstřelil vlastní gól obránce domácího Sassuola Thomas Manfredini, v 86. minutě pak vsítil rozhodující branku Luca Toni pohledným lobem. Byla to jeho desátá trefa v sezoně. V nastavení dokázal snížit střídající útočník Sassuola Antonio Floro Flores.

Verona tak ukončila sérii tří porážek a nadále si udržuje pohárové naděje. V tabulce přeskočila Inter Milán a je na pátém místě, Inter však čeká večerní zápas na půdě Juventusu Turín.

Divoká přestřelka se odehrála v Catanii, jež na svém stadionu přivítala nováčka z Livorna. Všech šest branek padlo ve druhém poločase, Catanii se třikrát podařilo dorovnat jednogólové manko, a týmy si tak rozdělily body po remíze 3:3. Oba celky nicméně i po 22. kole zůstávají na sestupových příčkách. Český reprezentant Jaroslav Plašil zůstal podruhé za sebou jen mezi náhradníky Catanie.

Fiorentina znovu nevyhrála, na Cagliari prohrála kvůli penaltě

O vítězství Cagliari nad Fiorentinou rozhodla 39. minuta, kdy faul Facunda Roncaglii potrestal z pokutového kopu Mauricio Pinilla. Sardinský tým se dočkal výhry po šesti utkáních, z nichž poslední tři prohrálo.

I souboj Udine s Boloňou rozhodla penalta. Základ k výhře Udine 2:0 položil v 15. minutě z pokutového kopu Antonio Di Natale, v nastavení druhého poločasu pojistil výhru hostů Nicolás López.

Výsledky 22. kola Serie A

Juventus Turín - Inter Milán 3:1 (16. Lichtsteiner, 47. Chiellini, 56. Vidal - 72. Rolando), Sassuolo - Hellas Verona 1:2 (90.+2 Flores - 50. vlastní Manfredini, 87. Toni), Chievo - Lazio Řím 0:2 (6. Candreva, 71. Keita), Catania - Livorno 3:3 (61. Bergessio, 75. Barrientos, 88. Almirón - 51. a 77. Emeghara, 72. Paulinho z pen.), Bergamo - Neapol 3:0 (47. a 65. Denis, 70. Moralez), AS Řím - Parma přerušeno v 8. minutě kvůli hustým srážkám. Cagliari - Fiorentina 1:0 (39. Pinilla z pen.), Boloňa - Udine 0:2 (15. Di Natale z pen., 90.+2 López), AC Milán - FC Turín 1:1 (50. Rami - 18. Immobile). 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články