Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Hazardér Hoeness byl obžalován z daňového podvodu

Mnichov - Prezident Bayernu Mnichov Uli Hoeness byl obžalován z daňového podvodu. Vyvrcholilo tak několikaměsíční vyšetřování bývalého reprezentanta, v němž mu podle dřívějších zpráv mohlo hrozit až deset let vězení. Žalobci nakonec budou usilovat o dvouletou podmínku a peněžitý trest.

Daňová aféra prezidenta Bayernu Mnichov Uliho Hoenesse
zdroj: ČT24

Legenda Bayernu Hoeness začátkem května přiznal, že v letech 2002 až 2006 hazardoval s akciemi kvůli adrenalinu. Díky vysoké kauci byl vyšetřován na svobodě a vedení klubu odmítlo jeho nabídku, že dočasně opustí post prezidenta vítěze Ligy mistrů i Bundesligy.

Hoeness má nyní měsíc na to, aby na obžalobu zareagoval. Následně soud rozhodne, jestli se bude případem zabývat. Mluvčí mnichovského státního zastupitelství Ken Heidenreich nechtěl odhadovat, kdy by toto rozhodnutí mělo padnout.

Žalobci kvůli německým daňovým zákonům také odmítli zveřejnit podrobnosti obžaloby. Funkcionáře by mohl postihnout relativně nízký trest, protože jeho podvod je u velké části ze 3,2 milionů eur, o které měl německé úřady připravit, promlčen. Podmínka přichází do úvahy u částek do milionu eur.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články