Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Manchester City povede Pellegrini. "Chci z hráčů dostat co nejvíc," říká

Manchester - Novým trenérem Manchesteru City se podle očekávání stal chilský trenér Manuel Pellegrini. Devětapadesátiletý kouč, který doposud v Evropě vedl Villareal, Real Madrid a Málagu, chce loňského mistra po neúspěšné sezoně znovu dovést k titulům. V klubu podepsal tříletou smlouvu.

Manuel Pellegrini
zdroj: Getty Images

Pellegrini ve funkci nahrazuje Itala Roberta Manciniho, který dokázal s klubem v sezoně 2011/12 po 44 letech vyhrát mistrovský titul. Uplynulá sezona mu však nevyšla podle představ, když skončil s velkým bodovým rozdílem za městským rivalem United a ve finále FA Cupu prohrál se sestupujícím Wiganem. Nové vedení klubu se tak rozhodlo radikálně přehodnotit strategii klubu a přivést nového trenéra, který by měl splnit očekávání jednoho z nejbohatších klubů na světě.

Chilan do klubu přichází po úspěšném působení v Málaze, kterou jako nováčka v Champions League dokázal dovést až do čtvrtfinále, kde vypadla s pozdějším finalistou z Dortmundu až v posledních vteřinách utkání. Pellegrini předtím vedl Real Madrid, kde se stal podle procenta vítězných zápasů nejlepším trenérem v historii královského klubu, skončil však na druhém místě. I v prvním evropském působišti - Villarealu - Pellegrini dokázal s klubem vytěžit velké úspěchy, největším z nich byla účast v semifinále Ligy mistrů.

Přestože Pellegrini v Evropě nedokázal s žádným týmem vybojovat mistrovský titul, jeho noví nadřízení jsou přesvědčeni, že dokáže splnit vytyčené cíle a hlavně dostat Citizens konečně ze základní skupiny Ligy mistrů, kde jeho předchůdce Mancini dvakrát v řadě selhal. "Manuel má obrovské zkušenosti a jeho životopis jasně dokazuje, že je to úspěšný trenér," uvedl ředitel City Chaldún Al Mubarak.

Sám chilský trenér se do funkce trenéra City velmi těší. "Můžu říct všem fanouškům, že pracuji velmi tvrdě a jsem důsledný. Ze všech hráčů, které jsem vedl, jsem vždy dokázal dostat to nejlepší. A všichni společně můžeme dokázat pro klub skvělé věci," oznámil Pellegrini ve svém prvním rozhovoru po příchodu do klubu.

"Mám rád atraktivní a útočný fotbal," řekl Pellegrini o tom, jaký způsob hry bude s týmem preferovat. "Jsem si jistý, že fanouškům se náš styl bude líbit. Po prvním vstřeleném gólu nebudeme zalezlí vzadu a čekat na protiútoky, ale budeme se vždy snažit protivníka sevřít v jeho polovině."

Zdroj
mcfc.co.uk

Hlavní zprávy

Nejčtenější články