Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v parahokeji mužů 2024 Kanada

Čech může být v klidu, talentovaný Belgičan zůstává v Atlétiku

Madrid - Ani v příští sezoně se belgický fotbalový reprezentant Thibaut Courtois nechystá bojovat s Petrem Čechem o místo v brance Chelsea. Jednadvacetiletý gólman má v úmyslu strávit třetí rok po sobě na hostování v Atlétiku Madrid.

Belgický gólman Thibaut Courtois
zdroj: EPA autor: JUANJO MARTIN

"Vrátím se do Atlétika. Tam mám možnost si udržet místo v základní sestavě v reprezentaci," řekl s výhledem na mistrovství světa v Brazílii, kam má Belgie jako lídr kvalifikační skupiny A nakročeno. Vede totiž tabulku s 19 body před Chorvatskem. "Po další sezoně se uvidí, jestli se přesunu do Londýna," uvedl Courtois.

První pozvánku do reprezentace dostal levonohý brankář v 19 letech. V ní tvoří trojici se Simonem Mignoletem ze Sunderlandu a Jeanem-Françoisem Gilletem z FC Turín. Poprvé se mezi tyče v "áčku" postavil v přátelském utkání proti Francii na podzim roku 2011 (remíza 0:0). Úspěšnou premiéru zažil v kvalifikačním cyklu na MS 2014 letos ve Skopje proti domácí Makedonii, který skončil vítězstvím Belgie 2:0. Čisté konto udržel i v domácím utkání proti stejnému soupeři, Belgie zvítězila 1:0.

Chelsea ho získala v roce 2011 z Genku údajně za devět milionů liber a podepsala s ním pětiletou smlouvu. Obratem talentovaného brankáře poslala na hostování do Atlétika, kde se Courtois stal oporou. V uplynulé sezoně získal jako nejmladší hráč v historii ve španělské lize ocenění pro gólmana s nejnižším průměrem obdržených branek.

Atlétiku letos pomohl vyhrát Španělský pohár, loni s ním zvítězil v Evropské lize. Podle serveru transfermarkt.co.uk činí jeho současná hodnota 13 milionů liber (390 milionů korun) a stále stoupá.

Zdroj
Wikipedia, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články