Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Pudil s Vydrou věří, že Watford zvládne ve Wembley zápas roku

Londýn - Čeští fotbalisté Daniel Pudil s Matějem Vydrou věří, že s Watfordem zvládnou nejdůležitější zápas roku a zřejmě i své dosavadní kariéry. V pondělním finále play-off druhé anglické ligy se na londýnském Wembley utkají s Crystal Palace o postup do Premier League.

Slavící hráči Watfordu
zdroj: ISIFA

"Věřím, že to zvládneme. Sezonu bychom pak hodnotili jako nesmírně úspěšnou. Před jejím začátkem nikdo ani moc nedoufal, že by se play-off udělalo, protože se vytvořilo úplně nové mužstvo," uvedl Pudil na webu svého agenta Chovance. "V sezoně jsme na Crystal Palace vyhráli 3:2 a doma jsme remizovali 2:2. Věřím, že to dokážeme urvat. Premier League je motivace pro všechny. Daleko větší než prémie, které máme za postup vypsané," doplnil Vydra.

Oba znají i silné stránky soupeře. "Mají pár výborných individualit, hlavně Zahu, který přestupuje do Manchesteru United. Jsou lepší dopředu než dozadu. Ale my jsme lepší jako tým a v tom vidím naši velikou výhodu," uvedl Pudil. "Kromě Zahy mají v týmu nejlepšího střelce sezony Murrayho, ale měl by být zraněný. Důležité bude, abychom je k ničemu nepustili, ale klidně je možné, že se nás budou bát a zavřou to. Fotbal umí hrát oba týmy a podle mě to bude z velké části i o hlavě," předpokládá Vydra.

Nejlepší střelec týmu v předchozím domácím semifinále s Leicesterem přispěl dvěma góly k postupové výhře 3:1, nyní se těší na stadion Wembley s devadesátitisícovou kapacitou. "Pro mě to bude největší zápas kariéry, dosud jím bylo to semifinále. Budu chtít dát nějaké góly, které ode mě asi všichni čekají. Moc se na to těším. Nervózní nebudu, spíš natěšený," řekl jednadvacetiletý útočník. "Já sice hrál Ligu mistrů nebo velké zápasy za nároďák, ale před takovou návštěvou nikdy. Co víc si přát než takovou kulisu. Snad to bude mít i šťastný konec pro nás. Nic víc než Wembley není," dodal o šest let starší Pudil.

Na utkání se s Watfordem připravovali ve španělské Marbelle. "Bylo to fajn. Vypadli jsme z Anglie, ve Španělsku na nás nebyl žádný tlak ani ze strany médií. Mohli jsme si s sebou vzít rodinné příslušníky. Ráno jsme vždycky trénovali, pak jsme měli volno," přiblížil Pudil. "Myslím, že pobyt v Marbelle všem prospěl. Ve Španělsku bylo sluníčko, kromě tréninků jsme si užili dost srandy a člověk aspoň pořád nemyslel jen na to finále," dodal Vydra.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články