Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

PSG slaví, Ancelotti však ještě neví, kde bude příští sezonu

Paříž - Paris St. Germain si po devatenácti letech znovu užívá oslavy francouzského mistrovského titulu. Pařížané považují letošní triumf v domácí soutěži za historický okamžik a věří, že odstartoval jejich nadvládu i pro další sezony. Hlavně ale doufají, že u toho stále bude strůjce úspěchu trenér Carlo Ancelotti, který ještě nepotvrdil, zda u týmu zůstane. 

Carlo Ancelotti
zdroj: EPA autor: GUILLAUME HORCAJUELO

"Právě prožíváme něco úžasného, devatenáct let od posledního titulu. Ať žije Paříž," radoval se po zisku mistrovské koruny stoper Mamadou Sakho, rodák z Paříže.

Na Trocaderu v centru Paříže oslavovali fanoušci titul tak bouřlivě, že policie proti nim použila slzný plyn. Incident zpozdil podle webu listu Le Monde o více než hodinu slavnostní předání trofeje hráčům, kteří přijeli autobusem. Žádná zranění ani zatčení média nehlásila.

Klub z francouzské metropole čekal na domácí titul dlouho, teď ale věří, že v zádech s bohatými katarskými vlastníky načal úspěšnou éru. "Je to něco výjimečného a historického. Pojďme věřit, že bude následovat více titulů. A já také doufám, že Carlo Ancelotti zůstane s námi," přál si brankář Salvatore Sirigu.

Italský trenér má v Paříži smlouvu ještě rok, už v minulých týdnech ale média horečně spekulovala o tom, že u týmu po sezoně skončí. Ancelotti svou budoucnost neodtajnil ani po nedělním vítězství v Lyonu 1:0, jímž si Pařížané definitivně pojistili mistrovskou korunovaci. "Nemůžu říct, jestli odejdu, nebo zůstanu. Ještě jsem s prezidentem klubu nehovořil, stále je čas. Chceme nejprve dokončit důstojně sezonu," řekl Ancelotti.

Zkušený italský stratég vyhrál titul s třetím klubem, předtím se mu to povedlo s AC Milán a Chelsea. "Je to titul, který má v mém srdci stejné místo jako ostatní dva, které jsem vyhrál. Jsou to všechno krásné vzpomínky. Jsem velmi šťastný," prohlásil Ancelotti.

Na své svěřence Davida Beckhama a Zlatana Ibrahimoviče ale zatím nemá. První jmenovaný vyhrál titul s čtyřmi různými kluby - PSG, Manchesterem United, Realem Madrid a Los Angeles Galaxy. Ibrahimovič pak dokonce s pěti: PSG, AC Milán, Interem Milán, Barcelonou a Ajaxem Amsterodam.

Ancelotti považuje sezonu za úspěšnou. Cení si i postupu do čtvrtfinále Ligy mistrů, v němž Pařížané smolně vypadli s Barcelonou po dvou remízách a vyšším počtu inkasovaných branek doma. "Jsem potěšený tím, jak dobře tým pracoval. Od prosince jsme byli hodně kompaktní. Splnili jsme cíl vyhrát francouzskou ligu a dojít daleko v Lize mistrů. Hráči pracovali opravdu profesionálně a teď si zaslouží to oslavit," dodal Ancelotti.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články