Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Hráči City v derby ukončili neporazitelnost United

Manchester - Fotbalisté Manchesteru City zvítězili v derby na hřišti United 2:1 a ještě alespoň trochu zdramatizovali boj o anglický titul. United však stále mají v čele tabulky před druhým City náskok 12 bodů, přičemž oběma zbývá do konce soutěže sedm zápasů. United dnes navíc přišli o sérii 18 zápasů bez porážky a po 627 minutách v lize inkasovali.

Obhájci titulu ze City měli míč častěji na svých kopačkách, ale nebezpečnější byli přímočařeji hrající domácí. Nejblíže brance byl v závěru první půle pravý bek Rafael, který trefil břevno.

V 51. minutě však přišel první klíčový okamžik zápasu. Zkušený záložník Giggs školácky ztratil na polovině hřiště míč, následoval rychlý brejk hostů, Milner napřáhl z 18 metrů a i s přispěním teče se trefil přesně k tyči. Ukončil tak dlouhou neprůstřelnost brankáře De Gey.

Jenže z vedení se hosté radovali jen osm minut. Pak United zahrávali přímý kop, brankář Hart míč podskočil a Jones hlavou trefil záda kapitána City Kompanyho, od kterých se míč dostal do branky.

Rozhodující gól však dali přeci jen hráči City. Konkrétně argentinský útočník Agüero, který předvedl parádní individuální akci. Pomocí naznačení střelby se prohnal kolem tří obránců United a z úhlu zamířil přesně pod břevno.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články