Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Czech Aerobic Open

Juventus díky gólům v závěru zakončil rok výhrou nad Cagliari

Řím - Fotbalisté Juventusu dokázali v závěru otočit nepříznivý vývoj zápasu Serie A proti sestupem ohroženému Cagliari a poslední duel před pauzou vyhráli 2:1. Mistrovský tým vede tabulku o deset bodů před druhým Interem Milán, jenž má ovšem utkání 18. kola k dobru.

Radost hráčů Juventusu
zdroj: EPA autor: Sergey Dolzenko

Zápas v Parmě, kde se hrálo kvůli nevyhovujícímu stadionu Cagliari, se nevyvíjel pro favorita dobře. V 16. minutě poslal sardinský tým do vedení z penalty Pinilla a Cagliari sahalo po senzaci. V 65. minutě byl však po druhé žluté kartě vyloučen Astori a Juventus přesilovku využil.

V 72. minutě sice ještě Vidal neodčinil svůj penaltový faul z prvního poločasu a neproměnil pokutový kop, tři minuty nato však přece jen turínský tým skóroval díky střídajícímu Matrimu. Stejný hráč, jenž se dosud v sezoně trefil pouze jednou, se v závěru postaral o rozhodnutí. Brankou v druhé nastavené minutě otočil skóre a zlomené "domácí" dorazil dvě minuty nato Vučinič.

Juventus tak v kalendářním roce nasbíral 94 bodů a překonal o dva body rekord AC Milán z roku 2005.

Italská fotbalová liga - 18. kolo:Pescara - Catania 2:1 (23. Celik, 90.+5 Togni - 35. Barrientos), Cagliari - Juventus Turín 1:3 (16. Pinilla z pen. - 75. a 90.+2 Matri, 90.+5 Vučinič).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články