Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Llorente definitivně potvrdil: Z Bilbaa jdu pryč

Praha - Útočník Athletiku Bilbao Fernando Llorente dlouhodobě deklaroval, že příští léto španělský klub, jenž mu přestal dávat šance, opustí. Svůj záměr nyní definitivně potvrdil. Llorente, který se v této sezoně prakticky nedostal do hry, nabídku Bilbaa prodloužit smlouvu odmítl. Španělský reprezentant vstřelil na podzim z pouhých dvou odehraných utkání jeden gól.

Fotbalisté Atlética Bilbao
zdroj: ISIFA

Poté, co vedení Bilbaa nedokázalo Llorenteho přesvědčit, aby zůstal, zkusí podle serveru SkySports sedmadvacetiletého hráče prodat v lednovém přestupovém okně. To má zcela prozaický důvod. Kdyby 30. června, jak Llorente prohlašuje, skutečně odešel, klub by za něj jakožto volného hráče nedostal ani cent.

Llorente přišel do Bilbaa přes jeho mládežnickou akademii v roce 2005. V minulé sezoně byl nejlepším střelcem se 17 góly ve 32 ligových vystoupeních. V posledních měsících se ale rodák z Pamplony stal terčem pozornosti poté, co jej klub nechával na laviččce.

Španělský útočník se totiž dostal do sporu právě ohledně kontraktu. "Média mi se záležitostí moc nepomohla. Většina z toho, co vychází v tisku, jsou lži. Někteří fanoušci na mě třeba pískali. To je jedna z věcí, které kolem mé osoby vytváří špatnou atmosféru, a povzbudilo mě to smlouvu neobnovit."

Mezinárodní unie profesionálních fotbalistů zároveň před několika dny zkritizovala zástupce Bilbaa za přístup k Llorentemu. Vedení FIFPro klub vyzvalo, aby "s takovým vyděračským jednáním" přestal.

V odloženém utkání proti Kirjatu Smona si v minulém týdnu Llorente připsal teprve první pohárový start v základní sestavě. V utkání vstřelil shodou okolností gól a letošní finalista Evropské ligy i díky němu zvítězil v Izraeli 2:0.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy