Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Real i Bilbao poprvé v sezoně vyhráli, Barcelona porazila Valencii

Madrid - Fotbalisté Realu Madrid navázali na středeční zisk španělského Superpoháru dnešní výhrou 3:0 nad Granadou. Úřadující mistři tak ve třetím kole zaznamenali první výhru v sezoně španělské ligy. Soupeř pražské Sparty, Athletic Bilbao, také konečně vybojoval první výhru po těžkém startu. Na vítězné vlně v La Lize pokračuje i Barcelona, která ale znovu jen těsně porazila Valencii po úvodním gólu Adriana.

Marcelo Bielsa
zdroj: ISIFA

Realu, který v prvních dvou kolech získal pouhý bod, pomohl ukončit nejhorší start do ligové sezony po 39 letech dvěma góly Cristiano Ronaldo. Portugalský kanonýr se dostal na metu 150 branek ve 149. duelu za Real ve všech soutěžích, ale své první trefy v ligovém ročníku neslavil. "Jsem trochu smutný. Když nedávám góly, nejsem šťastný," uvedl Ronaldo, jenž trochu tajemně dodal, že byl nespokojen "z profesionálních důvodů s lidmi v klubu".

Ronaldo odešel z trávníku v 64. minutě s bolavou levou nohou po zákroku obránce Gomeze, jenž si za to vysloužil druhou žlutou kartu. Přesilovku využil ke vstřelení třetí branky Gonzalo Higuaín, jenž portugalskou hvězdu vystřídal.

Barcelona ve středu ztratila španělský Superpohár s rivalem Realem Madrid, jenž dnes vyhrál 3:0 nad Granadou a zaznamenal první ligovou výhru v sezoně. Na Barcelonu ztrácejí mistři pět bodů.

Fotbalisté Bilbaa, první domácí soupeř Sparty v základní skupině Evropské ligy, dnes získali první body do tabulky. Baskický klub se na začátku sezony podstatně trápil kvůli nejistému přestupovému období (všichni jeho nejlepší hráči byli spojováni s odchodem do jiných klubů, nakonec odešel jen Javi Martínez do Bayernu), nepostupem do Ligy mistrů, únavou pod trenérem Bielsou a prohrami v obou finálových zápasech, do kterých se klub probojoval.

Nováčka Real Valladolid však Bilbao na domácím hřišti porazilo 2:0. Athletic měl po dvou kolech skóre 3:9 a ani dnes dlouho nemohl najít recept na obranu soupeře, který neinkasoval zatím ani jednou. To se ale změnilo v rozmezí 69. a 75. minuty, kdy se nejprve prosadil útočník Aritz Aduriz a poté i střelou do horního růžku Markel Susaeta.

Rayo Vallecano uhrálo doma remízu 0:0 se Sevillou, přestože soupeř zahrával dvě penalty. Z prvního pokutového kopu v 8. minutě trefil tyč Álvaro Negredo, při pokusu Ivana Rakitiče v 69. minutě nemusel ani zasahovat náhradní brankář Dani Giménez, který mezi tyčemi nahradil Rubéna, vyloučeného za penaltový faul.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články