Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Záložník Mareček odchází z Anderlechtu hostovat do Heerenveenu

Praha - Český fotbalista Lukáš Mareček opouští po dvou a půl letech Anderlecht Brusel a odchází na rok hostovat do Heerenveenu, který trénuje legendární kanonýr Marco van Basten. Nizozemský klub má i opci na případný přestup. O transferu informoval hráčův agent Viktor Kolář ze společnosti Sport Invest International.

Lukáš Mareček
zdroj: Letní olympijské hry autor: CLAUS FISKER

"Lukáš měl trochu smůlu, že Anderlecht hraje pouze na jednoho středového záložníka. V konkurenci Argentince Biglii a Američana Kljestana by tudíž nehrál pravidelně, a tak bude lepší, pokud bude mít možnost nastupovat v nějakém jiném kvalitním klubu. A to v případě účastníka Evropské ligy platí doslova," řekl Kolář.

Mareček zvolil hostování především kvůli zápasovému rytmu a aby se udržel v reprezentaci do 21 let. "Samozřejmě chci hlavně hrát, a když v Anderlechtu ta možnost nyní taková nebyla, tak jsem byl za Heerenveen moc rád. A už od nedělního příjezdu sem se mi potvrzuje, že to bude správné rozhodnutí. Zatím mám ze všeho jednání i přijetí jen ty nejlepší pocity, už se moc těším, až se budu moct zapojit do zápasového rytmu," prohlásil Mareček.

Dvaadvacetiletý střední záložník Mareček je odchovancem Brna, za které stihl v české lize odehrát 50 zápasů. V lednu 2010 ho koupil Anderlecht, kde podepsal smlouvu až do června 2014. Z počátku se v dresu Fialek prosazoval, ovšem postupně vypadl ze sestavy a v nové sezoně patřil spíše do rezervního týmu. Mimo sestavu byl i v zápasech s AEL Limassol, v nichž Anderlecht vybojoval účast v Lize mistrů.

V Heerenveenu by Mareček měl nahradit mimo jiné Michala Švece, který po minulé sezoně odešel. V nizozemském celku působili nedávno například Michal Papadopulos nebo brankář Martin Lejsal.

Mareček patří k nejčastějším juniorským reprezentantům. V jednadvacítce hraje už čtyři roky, za tu dobu nasbíral 21 zápasů. Zahrál si už i na mistrovství světa do 20 let (2009) a mistrovství Evropy devatenáctiletých (2008). V juniorských reprezentačních výběrech nastřádal celkem 65 zápasů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články