Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Sparta hrála s Jabloncem v utkání plném nepřesností 1:1

Praha – Sparta remizovala ve šlágru 6. kola Synot ligy na hřišti Jablonce 1:1. Po bezbrankovém prvním poločase otevřel skóre David Lafata, z penalty vyrovnal Tomáš Wágner. Letenští vedou v lize o dva body před Libercem a drží neporazitelnost. Severočeši remizovali i ve třetím domácím utkání v sezoně. Mistrovská Plzeň, která je v neúplné tabulce sedmá, nastoupí v Příbrami. Přímý přenos vysílá od 18:15 ČT sport.

Jablonec - Sparta
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Sparta se musela obejít bez zraněného Váchy a vykartovaného Marečka, v záloze tak poprvé nastoupila čerstvá posila z bundesligového Hamburku Jiráček. Jablonec se pro změnu musel poprvé obejít bez Nováka, který odešel do Midtjyllandu. Jeho místo na kraji obrany zaujal Karavajev.

V prvním poločase se spíš bojovalo, než hrálo a na první vážnou příležitost se tak čekalo půl hodiny. Dočkalovu střelu z úhlu však zblokovala obrana. Na druhé straně se do nadějného brejku řítil Tecl, ale brankář Bičík mu včasným vyběhnutím nedal šanci. Domácí útočník poté v závěrečných minutách neuspěl ani s pokusem zblízka.

Druhý poločas začal velkou šancí Jablonce, když po centru hlavičkoval Tecl, ale Bičík skvěle vytěsnil na břevno. V 56. minutě se dostal k odraženému míči Jiráček, šel sám na domácího brankáře Hrubého, ten však dobře vykryl úhel. O chvíli později zpoza vápna technicky vystřelil Pospíšil, ale Bičík byl opět úspěšnější, stejně jako vzápětí po tvrdé ráně Greguše.

Nepřesnost Jablonce v zakončení dala šanci Spartě, která udeřila v 76. minutě. Postaral se o to bývalý hráč Severočechů Lafata. Letenský kapitán si připsal pátou branku v posledních šesti zápasech a celkem jich má na kontě v lize šest. Vedení Spartě vydrželo jen chvíli, protože v 84. minutě Hybš fauloval ve vápně a Wágner nařízenou penaltu proměnil. Hosté měli v závěru na dosah i tři body, jenže domácí gólman Hrubý předvedl po rohu v nastavení skvělý zákrok.

FK Jablonec - Sparta Praha 1:1 (0:0)

Branky: 84. Wágner z pen. - 76. Lafata. Rozhodčí: Jílek - Blažej, Hock. ŽK: Brabec, Hybš, Matějovský (všichni Sparta). Diváci: 6012.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články