Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Slavia nad Boleslaví znovu nevyhrála, hostům zachránil bod Skalák

Praha - Fotbalisté Slavie v prvním utkání od příchodu nových majitelů remizovali s Mladou Boleslaví 1:1. Pražané v duelu šestého ligového kola doma vedli od 61. minuty po vlastním gólu Romana Poloma, ale v 79. minutě srovnal z přímého kopu Jiří Skalák. Červenobílí tak neporazili svého soupeře v nejvyšší soutěži podesáté za sebou.

Kapitán Slavie Martin Latka
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Příchod nových majitelů do Slavie, čínské finanční a energetické společnosti CEFC a miliardáře Jiřího Šimáněho, přilákal do Edenu přes šest tisíc diváků. Pražané chtěli navázat na dvě výhry před reprezentační přestávkou, ale celou první půli tahali za kratší konec.

Mladoboleslavští působili živějším dojmem, lépe kombinovali, ale z úvodní územní převahy gólovou šanci nevytěžili. Naopak jako první zahrozili domácí. Ve 20. minutě vystihli Ščukovu chybu při rozehrávce a proti střele nejlepšího střelce této ligové sezony Škody musel zasahovat Šeda. Akce pokračovala a Voltr nejprve volejem trefil hráče před sebou a pak nůžkami mířil jen do středu branky.

Z následné akce mohli otevřít skóre hosté. Na Radův přetažený centr si na zadní tyči naběhl Kúdela a z voleje z několika kroků pálil do brankáře Berkovce. Mladoboleslavští měli i nadále převahu a v poslední minutě se dostali do podobné šance. Tentokrát na zadní tyči zakončoval Zahustel a domácí opět děkovali Berkovcovi, který pokus zblízka vyrazil.

Bilance druhého poločasu: dvě branky a jedno vyloučení

Po změně stran se Slavia trochu zlepšila a po hodině hry otevřela skóre, i když jí hodně pomohl soupeř. Pitákův zahrál přímý kop do vápna a před nabíhajícím protihráčem nešťastně uklidil míč do vlastní sítě Polom, hrající první duel za Boleslav po příchodu ze Sparty.

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy po utkání Slavia - Mladá Boleslav

Odpovědět mohl Zahustel, ale Berkovec jeho dobrou střelu zpoza vápna vyrazil. Pražané se přesto první výhry nad Boleslaví od července 2010 nedočkali. V 79. minutě se totiž dalekonosnou ranou z přímého kopu s pomocí tyče prosadil čerstvý reprezentant Skalák a skóroval ve třetím z posledních čtyř kol.

Tři minuty před koncem fauloval unikajícího Bazala hostující Fleišman a sudí Paták ho vyloučil, slávisté ale neproměnili následný přímý kop ani obrovský závar v první minutě nastavení.

Slavia Praha - FK Mladá Boleslav 1:1 (0:0) 

Branky: 61. vlastní Polom - 79. Skalák. Rozhodčí: M. Paták - Mokrusch, Pelikán. ŽK: T. Jablonský, Souček, Mikula - Ščuk, Fleišman. ČK: 87. Fleišman. Diváci: 6151.

Slavia: Berkovec - Mikula, Latka, Deli, T. Jablonský - R. Hrubý (46. Bazal), Souček, Piták (83. Bílek), Černý - Milan Škoda, Voltr. Trenér: Uhrin ml.

Mladá Boleslav: Šeda - Bořil, Kúdela, Polom, Fleišman - Ščuk, J. Rada - Zahustel, Čermák, Skalák - Chramosta (81. Klobása, 90.+4 Kubista). Trenér: K. Jarolím. 

Dušan Uhrin ml. (trenér Slavie): "V první půli jsme hráli velice špatně a Mladá Boleslav nás přehrávala ve všech směrech. Středová řada byla celkově pasivní, proto jsme se nedostávali do hry. Po poločase se to zlomilo, začali jsme běhat, víc bojovat a hrát. Dali jsme branku, vedli jsme a je škoda, že jsme to nedotáhli do vítězného konce. Na druhou stranu ten výkon nebyl až takový. Za to, že jsme vstřelili gól a měli jsme ještě v druhé půli dvě šance, je remíza asi spravedlivá. Jsme rádi, že situace (v klubu) se uklidnila, ale hráči trénovali jako předtím. Samozřejmě situace nebyla dobrá, protože jsme nevěděli, co bude, ale myslím, že jsme to na hřiště nepřenesli. V první půli byla větší nervozita, ale určitě ne kvůli tomu, že jsme vyměnili majitele."

Karel Jarolím (trenér M. Boleslavi): "Bylo to trošku s otazníkem, protože jsme tři týdny neměli možnost hrát nějaký kvalitnější zápas. Byli jsme plni očekávání, co to s námi udělá. Hráči to ale nakonec zvládli dobře, hru jsme měli pod kontrolou, zvlášť první poločas. Škoda šance v závěru poločasu, kdy Ondru Zahustela vychytal Berkovec. Slavia se tradičně dostala do vedení po standardce, i když jsme jí to usnadnili, protože jsme u toho asistovali my. Věděli jsme, že nebude jednoduché s výsledkem něco udělat, ale naštěstí máme Jirku Skaláka, kterému se z jeho parkety povedlo srovnat. Závěr byl dramatický, došlo k vyloučení, navíc nebezpečná standardka pro Slavii. Podle průběhu jsem rád, že to nakonec skončilo takhle, ale chtěli jsme vyhrát." 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články