Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Příbram udolala Boleslav, výhru pojistil gólem Bednář

Příbram Důležité tři body do boje o záchranu vybojovali příbramští fotbalisté proti Mladé Boleslavi v duelu dvou středočeských týmů. Vítěznou trefu týmu od Litavky zařídil Tomáš Pilík, druhou branku přidala posila ze Sparty Roman Bednář. Příbram tak doma zůstává pod trenérem Pavlem Tobiášem neporažena. Boleslav naopak venku pošesté z posledních osmi utkání nedala gól.

Slavící Roman Bednář (vpravo)
zdroj: ČTK autor: Ladislav Adámek

Mladá Boleslav přijela bez své opory Ščuka, který se nestihl dát dohromady po menším chirurgickém zákroku. Šanci tak dostal Šisler. Na levém kraji obrany se pak překvapivě objevil devatenáctiletý Koch debutující v české lize. Příbram naopak nastoupila v očekávané sestavě už i s posilou Bednářem. V obraně znovu stejně jako na Spartě nastoupil osmnáctiletý Matějů.

Dlouho byla jedinou zajímavější situaci hlavička domácího Filla do břevna, které však předcházel ofsajd. Až po půlhodině hry zahrozil hostující Vacek, ale Hájovský míč mířící do branky stačil zablokovat.

Místo toho udeřilo na druhé straně, Zeman táhl brejk, po dvou zasekávačkách odcentroval na zadní tyč, kde Pilík přeskočil Kocha a poslal hlavou Příbram do vedení. To mohl chvíli na to potvrdit Zeman, který se po další brejku ocitl sám před brankářem Hruškou, hezky mířil na přední tyč, ale mladoboleslavský gólman hostující právě z Příbrami, stihl reflexivně vykopnout míč z branky.

Před zraky reprezentačních trenérů Dovalila a Petrouše se o srovnání pokoušel Skalák, ale jeho ránu mířící do branky zastavil Krameš. Po změně stran si Mladá Boleslav vytvářela místy velký tlak, ale nedostávala se do větších šancí. Šisler se tak pokoušel o střely z dálky. Když už se obrana otevřela před Wágnerem, tak v pádu pálil z 15 metrů vysoko nad.

Příbram hrozila z brejků, které několikrát nedotáhla. V 78. minutě už ale přišla definitivní pojistka domácího vítězství. Znovu se potvrdilo, že mladoboleslavská obrana často chybuje, Navrátil dal nepochopitelnou malou domů brankáři Hruškovi, který pod tlakem nedůrazně odkopl, Zeman poslal do vápna přízemní centr a Bednář na zadní tyči uklízel míč do prázdné branky.

1. FK Příbram - FK Mladá Boleslav 2:0 (1:0)

Branky: 33. Pilík, 78. Bednář. Rozhodčí: Proske - Blažej, Fišer. ŽK: Matějů (Příbram). Diváci: 2627. 

Příbram: Boháč - Nitrianský, Hájovský, Zápotočný, Matějů - Hnaníček, Krameš - Pilík (80. Moulis), Fillo (87. Suchan), Zeman (90. Divíšek) - Bednář. Trenér: P. Tobiáš.
Ml. Boleslav: Hruška - Bořil, Navrátil, Hůlka, Koch - Šisler, Vacek - Zahustel (66. Končal), Magera (79. Ďuriš), Skalák - Wágner. Trenér: K. Jarolím. 

Pavel Tobiáš (trenér Příbrami): "První poločas byl vyrovnaný, my hned v úvodu přežili velkou šanci Skaláka. Pak jsme dali gól a Zeman mohl zvýšit. Do druhé půle lépe vstoupila Boleslav. Chodila si pro fauly, létalo do vápna hodně míčů, což bylo nepříjemné kvůli vysokým hráčům soupeře. Ale zvládli jsme to a rozhodl druhý gól, který vyplynul z naší důslednosti. Už na Spartě jsem říkal, že Bednář se Zemanem je 50 procent naší ofenzivy a dnes se ukázalo, že jsem nelhal. S Romanem jsem spokojený, měl to proti dvěma stoperům těžké, svedl obrovskou porci soubojů, a pak ukázal, že umí být v pravou chvíli na správném místě."
Karel Jarolím (trenér M. Boleslavi): "Prohráli jsme si to sami. Góly soupeři sami nabízíme triviálními chybami. Vepředu se nejsme schopni prosadit. Snahu hráčům nemohu upřít, v poli to bylo slušné, ale bez gólového efektu. K tomu dostáváme stupidní góly. Nejprve laciná ztráta a rychlý protiútok, k tomu tam mělo být více důrazu v hlavičkovém souboji. Ve druhé půli máme převahu, ale znovu strašnou chybou nabídneme soupeři rozhodující gól." 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články