Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hašek drží úspěšnou sérii a proti Arménii chystá změny v sestavě

Už jen tři přípravné zápasy sehraje fotbalová reprezentace před letním evropským šampionátem. V Praze na stadionu Sparty se představí národní tým podruhé pod vedením staronového kouče Ivana Haška a po pátečním vítězství v Oslu nad Norskem 2:1 jej nyní čeká Arménie. Nový realizační tým chystá změny v sestavě, aby dostali šanci i další nominovaní hráči. Zápas Česko – Arménie můžete sledovat v přímém přenosu od 19:35 na ČT sport a ČT sport Plus.

Šedesátiletý kouč a bývalý reprezentant i šéf svazu drží úspěšnou bilanci u reprezentace, protože ani v šestém utkání pod jeho vedením český výběr neprohrál, a Hašek tak má bilanci 4 výhry a 2 remízy.

"Jsme s kluky pohromadě pár dní, vítězství je důležité pro nás všechny, pro sebedůvěru a sebevědomí. Výsledek je samozřejmě velmi dobrý, ale všichni jsme viděli, že co se týče hry, máme stále na čem pracovat," prohlásil Hašek věcně.

Zatímco v Norsku byli Češi mírným outsiderem, proti Arménii budou velkým favoritem. Vyhráli čtyři z pěti vzájemných zápasů včetně posledního duelu v srpnu 2016, kdy v přípravě v Mladé Boleslavi zvítězili hladce 3:0. Jediná porážka přišla v roce 2013 ve světové kvalifikaci (doma 1:2).

Arménii na rozdíl od českého mužstva první letošní zápas nevyšel a v pátek padla s Kosovem 0:1. Na vítězství čeká už sedm utkání. Naopak český celek prohrál jediné z posledních jedenácti utkání.

"Typologicky to asi bude jiné utkání než v Norsku. Budeme víc na míči, budeme asi víc dobývat. Předpoklad je, že Arménie bude hrát ze zabezpečené obrany a na brejkové situace," řekl k zápasu Haškův asistent Jaroslav Veselý.

Zatímco český tým se chystá na letní mistrovství Evropy v Německu, kam na podzim postoupil ještě pod vedením trenéra Jaroslava Šilhavého, Arménie se ještě nikdy na velký turnaj neprobojovala. Postsovětská republika vyhrála jediný z posledních sedmnácti venkovních zápasů, v poslední evropské kvalifikaci ale dokázala zvítězit ve Walesu a remizovat v Turecku.

"Soupeř je trošku nevyzpytatelný, i vzhledem k tomu, v jaké hraje sestavě. Je tam spousta hráčů, kteří ve svých klubech hrají na jiných postech než v reprezentaci. Viděli jsme jejich poslední zápasy, hodně rotují sestavu. Věřím, že budeme připraveni. Hrajeme doma, doufám, že přijdou fanoušci a nároďák podpoří. V týmu je spousta mladých kluků, někteří jsou nováčci a podporu budou potřebovat," uvedl druhý z asistentů trenéra Jaroslav Köstl.

Podle trenéra arménského týmu Oleksandra Petrakova má Česko velmi silný tým evropské úrovně. "Postoupili na mistrovství Evropy, hrají atletický fotbal. Mužstvo převzal nový trenér, zařazují velmi mnoho mladých hráčů. Myslím, že nás čeká velmi dobrý zápas a velká prověrka," řekl na tiskové konferenci ukrajinský kouč.

Šest hráčů, včetně dvou brankářů, čeká na reprezentační debut v českém reprezentačním A týmu. "Nedá se čekat, že sestava bude stejná, budou tam změny. Bude to těžké, ty největší hvězdy jako Souček, Schick a Barák mají chuť hrát. Známe Suka, který nerad nehraje," řekl k tomu Veselý s úsměvem.

"Odpíchneme se od zdravotního stavu hráčů, zkontrolujeme data i z klubů, abychom někoho nepřetížili. Roli může hrát i to, pro jaké se rozhodneme rozestavení. Jednou z variant je hra na tři stopery," doplnil Veselý, který je zároveň hlavním koučem Bohemians 1905.

Zápas začne ve 20:00 hodin a podle mluvčího reprezentace Petra Šedivého zbývají v prodeji poslední stovky vstupenek. Do startu Eura už poté Haškův výběr odehraje jen dvě přípravná utkání na začátku června.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články