Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Jednadvacítka v důležité kvalifikaci o Euro přivítá Island. Máme kvalitu, věří Suchopárek

České fotbalisty do 21 let čeká důležitý kvalifikační zápas o postup na mistrovství Evropy 2025. Lvíčata po nepříliš povedeném vstupu do skupiny I přivítají v Hradci Králové Island, jemuž v úvodu kvalifikace podlehli 1:2. A pokud chtějí zůstat ve hře o postup, měli by zvítězit. Přímý přenos sledujte od 17:10 na ČT sport a ČT sport Plus.

Výběr trenéra Jana Suchopárka v dosavadních třech kvalifikačních zápasech ještě nezvítězil a ve skupině je předposlední.

Na vedoucí Wales ztrácí devět bodů a na druhé Dánsko šest. Wales ale sehrál o tři zápasy víc a Seveřané o jeden. Island je před Českem po stejném počtu odehraných duelů třetí o čtyři body.

"Kdyby se tohle utkání nezvládlo, tak situace v tabulce už nebude v našich rukou. Když to zvládneme za tři body, máme to celý otevřený a skupina bude hodně vyrovnaná," tvrdí útočník Václav Sejk.

Jednadvacítka půjde do souboje s ostrovním celkem dobře naladěná po dvou výhrách v přípravě. V listopadu nejprve zdolala hostitele příštího evropského šampionátu Slováky 2:1 a ve čtvrtek si poradila se Severním Irskem 3:0.

"Ve všech utkáních jsme si vytvořili dostatek brankových příležitostí. Nebyli jsme ale přesní ve finální fázi a odklonilo se od nás i štěstí," uvedl Suchopárek pro ČT sport.

"Příprava ukázala, že mužstvo má kvalitu. Utkání s Islandem je pro nás klíčové a musíme ho zvládnout vítězně," řekl Suchopárek. "Island je konsolidované mužstvo, pracuje dobře s mládeží. Mají sebevědomí a kvalitu," dodal vicemistr Evropy z roku 1996.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články