Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Fotbalisté se těší na Anglii. Šance na postup je veliká, míní Pavelka

S losem kvalifikace Mistrovství Evropy 2020 jsou čeští fotbalisté převážně spokojení. Český tým si zahraje s atraktivní Anglií, což si přálo mnoho hráčů. Někteří další se zase těší na zápasy proti klubovým spoluhráčům a kamarádům, které slibuje balkánská trojice Bulharsko, Černá Hora a Kosovo. Hlavně se ale většina týmu shoduje na tom, že skupina A dává velkou šanci na postup z druhého místa za favorizovanou Anglií.

David Pavelka v utkání proti Ukrajině
zdroj: AP autor: Efrem Lukatsky

"Je to těžká skupina, ale zároveň hratelná. Nejsilnější je Anglie, ale i ona je hratelná," míní obránce Filip Novák. "Šance na postup je veliká. Kromě Anglie to nejsou týmy kvalitativně lepší než týmy, se kterými jsme teď dokázali hrát vyrovnaně. Takže pokud navážeme na poslední výkony, tak bychom to měli zvládnout," přidal záložník David Pavelka.    

Hodně českých reprezentantů si přálo z prvního koše právě Anglii. "Je to atraktivní soupeř pro fanoušky i hráče. Bude to zážitek. Jejich síla je obrovská, mají to nabušené individualitami v čele s Harrym Kanem," uvedl Pavelka. "Já si přál z prvního koše co nejlehčího soupeře, což Anglie není, ale zas to klukům a fanouškům splní sen zahrát si ve Wembley. Bude to zajímavé porovnání," souhlasil Novák.    

Zbytek skupiny netvoří tak známí soupeři. "S ostatními týmy moc zkušeností nemám. Jen vím, že hodně hráčů Kosova působí ve Švýcarsku. Hrají poprvé kvalifikaci, vyhráli svoji skupinu v Lize národů, tak tam určitě bude euforie," varoval Vaclík.  

Je nám líto, video expirovalo.
Los kvalifikace ME 2020 přisoudil Čechům Anglii

Větší přehled o Kosovu, a především Bulharsku má Pavelka, který obě země sleduje, jelikož v nich má kamarády z klubu. "Bulhary sleduji hodně, protože tam mám kamarády. Kosovo také sleduji víc, protože tam znám třeba Herolinda Shalu, se kterým jsem hrál v Liberci i v Kasimpase. Nejsou to tak známé týmy, ale kvalitu také prokazují a nebude to nic jednoduchého," tuší záložník Kasimpasy.    

Bývalé spoluhráče má v bulharském týmu také Novák. "Napíšu jim a trochu je popíchnu. Bulharsko, Černá Hora a Kosovo jsou všechno týmy s horkou krví. Bude to vyhecované a musíme se na to dobře připravit. Všechno jsou to podobné týmy s podobným stylem fotbalu," dodal obránce Trabzonsporu.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články