Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Kapitán Dočkal přenechal chválu útočníkům: Obě situace skvěle dohráli

Úspěšnější premiéru si v roli kapitána fotbalové reprezentace mohl Bořek Dočkal asi jen těžko přát. Dvěma asistencemi totiž zařídil výhru 2:1 v Trnavě nad Slovenskem. Spíše než osobní statistiky ho však potěšil velmi dobrý výkon českého týmu. Vstřeleným gólům podle něj předcházela zejména kvalitní práce skórujících - Michaela Krmenčíka a Patrika Schicka.

Bořek Dočkal s trenérem Jaroslavem Šilhavým po vítězství na Slovensku
zdroj: ČTK autor: Šálek Václav

"Občas to tak prostě vyjde, někdy dáte pět skvělých přihrávek a není z toho nic. Ale dnes útočníci obě situace skvěle dohráli. Pochvalu si zaslouží spíše oni," prohlásil Dočkal.

Nejlepší nahrávač zámořské Major League Soccer nejprve v 52. minutě vysunul kolmicí Krmenčíka, který si odstavil jednoho z nejžádanějších obránců v Evropě Milana Škriniara a chladnokrevně zakončil podél brankáře Martina Dúbravky. Při vítězném zásahu pak z pravé strany posadil míč na Schickovu hlavu.

"U první trefy se tam 'Krmelec' výborně natlačil, odstavil si stopera a nezazmatkoval v zakončení. Krásně to uklidil. Při druhé byl míč pomalý, takže těžký pro útočníka, ale Patrik si ho skvěle našel," popsal Dočkal.

Třicetiletý záložník potvrdil formu z Philadelphie, kde má aktuálně na kontě 17 asistencí. "Pro mě není důležité to, jak zápas vyšel mně, ale týmu. Pro nás to bylo důležité utkání a možná více než výsledek pro nás bylo směrodatné, jak se budeme prezentovat a jestli dokážeme na hřiště přenést pozitivní energii," konstatoval Dočkal.

To se podle něj povedlo a mělo by to být vzpruhou jak pro úterní duel na Ukrajině, tak i pro další budoucnost. "Věřím, že ano. Potřebovali jsme nabrat sebevědomí, protože bez něj se hrát nedá. Teď je třeba na tom stavět a výkony potvrzovat. Nemůžeme být naivní a myslet si, že jsme všechno zlomili a nastartovali novou éru. Je třeba nadále pracovat, stavět na tom, co se povedlo, a přidávat další věci. Pořád je velký prostor pro zlepšení," uvedl Dočkal.

Do prestižního derby šel jako nový kapitán a spoluhráče se snažil nabudit. "Mluvil jsem ke klukům před úvodním hvizdem, ale nechci se začít chovat jinak. Je nás tu širší skupina hráčů, kteří to musí vzít na sebe, a není rozhodující, kdo má na ruce pásku," dodal.

Spoluhráči ho přesto za vůdcovství ocenili. "Jsme rádi, že je zpátky. Je kapitán a ukázal to jak v zápase, tak před ním v kabině. Vzal si slovo a měl proslov, ale nechci prozrazovat, co říkal," komentoval stoper Jakub Brabec. "Jsem rád, že je Bořek znovu v týmu a že se stal kapitánem. Takového hráče jsme tu potřebovali," zakončil Krmenčík.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články