Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Čech: S Chelsea budu teprve jednat, vyloučit zatím nemůžu nic

Praha - Příští týden už by měl Petr Čech vědět více o své další budoucnosti. Po kvalifikačním utkání české reprezentace na Islandu pojede český brankář jednat s Chelsea o tom, zda mu klub dá svolení k přestupu, nebo bude trvat na dodržení ještě rok trvající smlouvy. Teprve poté Čech případně zahájí jednání se zájemci o jeho služby.

Petr Čech
zdroj: AP autor: Matt Dunham

"Nejdříve se musím domluvit s klubem, jaké budou podmínky pro odchod. Příští týden budeme mít mítink s Chelsea," řekl Čech. "Momentálně je to ve fázi, že to řeší agent. Až bude jasněji, tak vyložíme všechny karty na stůl a budeme se rozhodovat," dodal. Vyloučit zatím nemůže ani setrvání v Chelsea, jelikož má stále ještě na rok smlouvu. "Stačí, když každý člen představenstva řekne 'ne', a já zůstávám, protože mám smlouvu," prohlásil Čech.

Za současné situace, kdy je jedničkou Chelsea Belgičan Thibaut Courtois, by ale spíše upřednostňoval odchod. "Chci pomáhat týmu na hřišti," zdůraznil. Proto věří, že se situace vyvine ke spokojenosti obou stran. "Věřím, že za to, co jsem pro klub udělal a co klub udělal pro mě, se dokážeme domluvit tak, abychom byli všichni spokojení," řekl.

Pokud dostane svolení k jednání o přestupu, zabývat se prý bude všemi nabídkami a nebude upřednostňovat setrvání v Anglii. "Budu vybírat všechny možnosti, bez ohledu na zemi. Budu se rozhodovat podle toho, aby to pro mě a moji rodinu bylo nejlepší. A je jedno, jestli to je Anglie, Německo, Francie či Španělsko," podotkl Čech. Nejčastěji se spekuluje o zájmu Manchesteru United, Arsenalu či Paris St. Germain.

Jasno by chtěl mít co nejdříve. "Pokud se budu stěhovat, přináší to úskalí. Musí se měnit všechno, hledat bydlení, škola pro děti a podobně. Proto čím dříve budu vědět co a jak, tím lépe, abych stihl vše naplánovat a ještě si před novou sezonou odpočinout," dodal.

S Chelsea se v minulém týdnu vrátil z exhibičního turné v Austrálii a Thajsku. Zatím si nepřipouští, že to mohla být jeho poslední akce v dresu londýnského klubu. "Zatím nikam nejdu, tak jsem se ani s nikým neloučil," prohlásil. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články