Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Rozzlobený Vrba vzkazuje Dovalilovi: Jednadvacítka se musí přizpůsobit "áčku"

Praha – Idyla je ta tam. Doposud velmi korektní vztah mezi trenérem reprezentačního "áčka" Pavlem Vrbou a koučem jednadvacítky Jakubem Dovalilem, zdá se, dostal vážnou trhlinu. Dovalil si postěžoval, že na generálku před mistrovstvím Evropy s Portugalskem nepřicestovaly slíbené posily ze seniorského výběru a oheň byl na střeše. "Áčko má přednost," vzkázal důrazně Vrba svému kolegovi.

Je nám líto, video expirovalo.
Vrba vzkazuje Dovalilovi: Áčko má přednost

Českou jedenadvacítku dnes čeká generálka na domácí mistrovství Evropy proti Portugalsku, ani v posledním testu ale trenér Dovalil nebude mít k dispozici nejsilnější možnou sestavu. Sparťané Ladislav Krejčí s Václavem Kadlecem se totiž chystají na přípravný duel seniorské reprezentace se Slovenskem.

Ještě nedávno to přitom vypadlo, že oba budou ladit formu se "lvíčaty". Než jej Vrba dodatečně povolal do "áčka", figuroval Kadlec v původní nominaci jednadvacítky a Krejčí se měl k týmu připojit po kvalifikačním utkání seniorského výběru s Lotyšskem. "Máme dohodu, že pokud se nic nestane, tak se k nám na zápas s Portugalskem připojí i Láďa Krejčí," říkal ještě před čtrnácti dny na nominační tiskové konferenci Dovalil.

Avšak nakonec je všechno jinak. "Měli jsme nějakou dohodu, s tím že se to bude řešit po Lotyšsku. Vyvinulo se to tak, že se to řešilo na manažerské úrovni, kdy to řešil Jarda Šeterle s Dušanem Fitzelem, a bylo nám oznámeno, že hráči zůstávají s a-mužstvem," postěžoval si Dovalil.

Vrba: Priorita je "áčko"

To se ale příliš nelíbilo trenéru "áčka" Vrbovi, který viditelně nazlobený komentoval celou situaci na tiskové konferenci před utkáním se Slovenskem. "Nějaká dohoda byla, ale bohužel jsem se v úterý dočetl, že dohoda nebyla z naší strany splněna, takže od té doby je priorita 'áčko' a holt jednadvacítka se bude muset přizpůsobit a-mužstvu," vzkázal Vrba Dovalilovi.

"Nechci to tak rozvádět, jak to rozváděli trenéři a manažeři jednadvacítky. Každý z nás si musí uvědomit, že první je a-mužstvo, potom je jednadvacítka, pak dvacítka a tak dále a tak dále. Připadalo mi, že asi někteří si to neuvědomují," dodal Vrba.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články