Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Vrbův návrat ke kořenům: Žilina je pořád někde ve mně

Žilina - Kouč Pavel Vrba se s českou fotbalovou reprezentací jako soupeř vrátil do Žiliny, kde se odrazil k úspěšné trenérské kariéře. Na lavičce týmu MŠK prožil povedených dva a čtvrt roku, v sezoně 2006/07 získal titul a na angažmá stále rád vzpomíná. Úterní přípravný duel proti domácím Slovákům proto pro něj bude hodně prestižní.

Pavel Vrba
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

"Na Žilinu hrozně rád vzpomínám, je to klub, který mě odrazil někam, kam jsem ani nedoufal, že se odrazit můžu. Samozřejmě pro mě to utkání zvlášť v Žilině je hodně prestižní a moc se na něj těším. Jsem rád, že v Žilině hrajeme," řekl. "Doufám, že všichni budou po zápase spokojení a i výsledek bude takový, že z něj budeme mít radost," dodal.

Do Žiliny, kde působil v letech 2006 až 2008 před mimořádně úspěšným angažmá v Plzni, se stále rád vrací. "Občas sem zajedu. Není to tak, že bych tady šest let nebyl. Zažil jsem tady Ligu mistrů se Spartakem, vždy jsem se tu na nějakém zápase objevil," řekl Vrba. "Jezdím pravidelně na Oravu se zastávkou v Žilině. Mám tu spoustu známých a setkávám se pravidelně s činovníky klubu. Žilina je furt někde ve mně," usmál se Vrba.

Je nám líto, video expirovalo.
Vrba: Doufám, že po zápase budeme všichni spokojení

Ve městě a mezi fanoušky je velmi populární. "Ozvala se mi už spousta lidí, jestli nezajdeme na kafe, takže asi moc času v hotelu mít nebudu. O to příjemnější to ale bude. Znám prostředí, lidi i fanoušky. Určitě budou fandit Slovensku, nevěřím, že by fandili Česku, ale těším se na to," uvedl kouč s úsměvem.

Vrbovo slovenské působení ocenil i reprezentační trenér Slovenska Ján Kozák. "Vidíte, jak se vypracoval. Začínal v Púchově, kde odvedl dobrou práci, přišel do Žiliny a tam se dostal víc do podvědomí. Dosáhl úspěchů a skvělou práci pak odvedl v Plzni. Byl jsem se tam několikrát podívat a mužstvo hrálo moderní fotbal," řekl Kozák. "Jsem rád, že jsem tu prožil více jak čtyři roky. Nejen v Púchově, ale i v Žilině. Vážím si té příležitosti, kterou jsem tady dostal," dodal Vrba.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články