Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Na Lotyšsko i s Rajtoralem, další dva hráče povolá Vrba v neděli

Praha – Podle očekávání doplnil nominaci reprezentačního týmu na kvalifikační utkání s Lotyšskem a přátelský duel se Slovenskem František Rajtoral. Pravý plzeňský bek by měl krýt záda Theodoru Gebre Selassiemu, jenž se v základní sestavě pokusí nahradit zraněného Pavla Kadeřábka. Vrba povolá na Lotyšsko ještě dva ofenzivní hráče, jejich jména ale prozradí až v neděli. Spekuluje se především o útočnících Tomáši Necidovi a Milanu Škodovi.

"Vzali jsme Františka do týmu kvůli jeho dobré jarní formě i proto, že má zažitý styl hry, který v reprezentaci praktikujeme," uvedl Vrba. Devětadvacetiletý hráč v reprezentaci nasbíral čtrnáct startů a zúčastnil se ME v roce 2012, pod trenérem Vrbou ale dostává šanci poprvé od loňského března a přípravného duelu s Norskem.

"Věřím, že jdu správnou cestou. Snažím se na trénincích i v zápasech odvádět naprosté maximum a v tom chci pokračovat. Je to samozřejmě ocenění mé práce a odměna pro mě i pro Viktorii, která má v nominaci dalšího hráče," řekl Rajtoral.

"Vyjma plzeňských hráčů jsem se s ostatními dlouho neviděl. Těším se na ně a také na trenéra Pavla Vrbu. Národní srazy mě vždy bavily a pevně věřím, že budeme v obou zápasech úspěšní. Osobně žádná velká očekávání nemám, budu samozřejmě rád za každou minutu na hřišti," dodal. 

V kádru národního týmu je tak před blížícím se dvojzápasem 20 hráčů, do konce týdne ale trenér Vrba nominuje ještě další dva fotbalisty. "Věc definitivně uzavřeme v neděli po odehrání ligových zápasů. Platí, že nominujeme dva ofenzivní hráče," dodal Vrba.

Národní tým se v rozehrané kvalifikaci zatím pyšní stoprocentní bilancí ze čtyř odehraných zápasů a vede tabulku skupiny A. Lotyšsko vyzve 28. března od 18:00 v Synot Tip Areně v pražském Edenu. 

Nominace české fotbalové reprezentace na zápas kvalifikace ME s Lotyšskem (28. března v Praze) a na přípravný zápas na Slovensku (31. března v Žilině):

Brankáři: Petr Čech (Chelsea), Tomáš Vaclík (Basilej)      

Obránci: Theodor Gebre Selassie (Brémy), Václav Procházka (Plzeň), Mario Holek (Sparta), Marek Suchý (Basilej), David Limberský (Plzeň), Adam Hloušek (Stuttgart), Michal Kadlec (Fenerbahce Istanbul), František Rajtoral (Plzeň)

Záložníci: Bořek Dočkal (Sparta), Jaroslav Plašil (Bordeaux), Tomáš Rosický (Arsenal), Lukáš Vácha (Sparta), Vladimír Darida (Freiburg), Daniel Kolář (Plzeň), Václav Pilař (Plzeň), Ladislav Krejčí (Sparta), Martin Pospíšil (Jablonec),

Útočník: David Lafata (Sparta)

Zdroj
FAČR

Hlavní zprávy

Nejčtenější články