Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Kouč Nizozemců Hiddink hodlá proti Česku udělat změnu v sestavě

Innsbruck – S jednou změnou v sestavě oproti přípravnému zápasu s Itálií by měli nastoupit Nizozemci ke kvalifikačnímu utkání s Českou republikou. Nového trenéra Guse Hiddinka podle nizozemských médií zklamal stoper Bruno Martins Indi, kterého by měl nahradit Joël Veltman. Přímý přenos utkání Česko – Nizozemsko sledujte 9. září od 20:15 na ČT sport a našem webu.

Guus Hiddink
zdroj: EPA autor: TOLGA BOZOGLU

Nizozemci v generálce na kvalifikační duel s ČR prohráli s Itálií 0:2 Martins Indy nesl na porážce hlavní vinu. Během deseti minut stihl zavinit oba góly a dostat červenou kartu. V sestavě by ho měl nahradit stoper Ajaxu Amsterodam Joël Veltman, který proti Itálii přišel do hry v průběhu zápasu, aby zalepil mezeru po vyloučení spoluhráče.

Pokud se informace potvrdí, šlo by o Veltmanův první soutěžní zápas v základní sestavě Oranjes. Dosud nastoupil od začátku jen v přípravě a dvakrát naskočil jako střídající hráč za rozhodnutého stavu na MS. 

Pravděpodobná sestava Nizozemců proti ČR: Cillessen - Janmaat, De Vrij, Veltman, Blind - Wijnaldum, De Jong, Sneijder - Kuijt, Van Persie, Lens. 

Nizozemští fotbalisté ladí formu na soustředění v rakouském Seefeldu. Tedy v lyžařském středisku, které často v rámci přípravy využívá i český národní tým, a v roce 2008 si zde dokonce zřídil základnu při mistrovství Evropy.

Ze současné nominace má trenér Guus Hiddink k dispozici všechny hráče a nikdo nemá zdravotní problémy. Nehrozí tak žádná další absence k těm již dříve oznámeným. Definitivně padla možnost, že by se k týmu připojila hlavní hvězda Arjen Robben, který zůstal v Mnichově a léčí zraněný kotník. Omluvili se také Ron Vlaar, Klaas-Jan Huntelaar, Jordy Clasie a Rafael van der Vaart. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články