Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Ostrava vyhrála nad Opavou 3:0, chuligáni v první půli vtrhli na hřiště

Ostrava - Fotbalisté Baníku Ostrava v druholigovém šlágru porazili Opavu 3:0. V duelu před rekordní návštěvou 12 111 diváků jim pomohlo vyloučení gólmana Viléma Fendricha v závěru první půle. Zápas byl v úvodu přerušen kvůli vtrhnutí fandů na hrací plochu. Vítězství si na domácí půdě připsali také hráči Znojma, kteří gólem minutu před koncem porazili 3:2 Vítkovice.

Radující se hráči Baníku Ostrava
zdroj: ČTK

K incidentu došlo v 17. minutě, kdy několik desítek fanoušků v kuklách proniklo na hřiště a zahnat je musela policie. Zhruba po sedmi minutách se pokračovalo. Po zbytek oba tábory sice používaly pyrotechniku, ovšem nedaly sudím důvod duel předčasně ukončit.

Derby Baníku s Opavou se věnoval i Fotbal fokus podcast (22:18):

"Cestou na stadion se ty dvě skupiny snažily k sobě dostat. Nějaké masivní vzájemné napadení bylo eliminováno přítomností speciální pořádkové jednotky. Došlo ale k napadení policisty, který je zraněný a byl převezen k ošetření. Charakter zranění neznáme," uvedla policejní mluvčí Gabriela Holčáková. Policie zadržela celkem šest lidí. Tři policisté byli při zásazích proti chuligánům zraněni, jeden musel být hospitalizován v nemocnici.

Kvůli výtržnostem se v první půli nastavovalo osm minut a právě v nastavení udělali hosté chybu: gólman Fendrich zahrál rukou mimo pokutové území a dostal červenou kartu. Navíc z nařízeného přímého kopu zamířil přesně Hlinka a poslal Baník do vedení.

Po změně stran už se hrálo hlavně na branku Opavy, v níž zářil střídající gólman Lasák. Dvacetiletý brankář zlikvidoval několik šancí Baníku, ovšem v 83. minutě už nestačil na ránu Mondeka, který byl před ním zcela sám. Chvíli nato pak skóre uzavřel Hučko. Ostravané si pak už užívali vítězství před nejvyšší návštěvou v historii druhé nejvyšší soutěže.

"První půli byli kluci trochu nervózní, nehráli jsme moc dobře. Hráli jsme nesmyslné nakopávání míčů, přitom jsme chtěli hrát po zemi. Druhou půli to byla hra na jednu bránu," řekl trenér Baníku Vlastimil Petržela.

"Neměl jsem pocit, že se síly na hřišti změnily. Byli jsme více jak vyrovnaným soupeřem. Musím klukům jen poděkovat, samozřejmě všem fanouškům, kromě těch bláznů, co vlítli na hřiště," řekl trenér Opavy Roman Skuhravý.

Slezské derby patří k nejrizikovějším zápasům na české scéně, což se opět potvrdilo. Příznivci obou klubů se snažili vzájemně napadat ještě před zahájením vyprodaného duelu a na Městský stadion v Ostravě byli přivedeni za asistence policie.

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy trenérů Petržely a Skuhravého po utkání Ostrava - Opava

Zadržení fanoušci se dopustili přestupku nebo trestných činů, a to násilí proti úřední osobě, výtržnictví či poškození cizí věci. Policie nyní ještě v souvislosti s použitím pyrotechniky, poškozením stadionu i maskováním fanoušků bude vyhodnocovat pořízené záznamy.

Derby bylo vyprodáno, na stadion přišlo přes 12 000 diváků, podle policie mezi nimi byli i fotbaloví příznivci z Polska. Padl tak nový rekord v návštěvnosti druhé ligy. "Ti fanoušci jsou kouzelní. Smekám před nimi, já to říkám pořád, že jsou fantastický. Víc k tomu říct nemůžu," uvedl Petržela.

Ostrava - Opava 3:0 (1:0)

Branky: 45.+7 Hlinka, 83. Mondek, 85. Hučko. Rozhodčí: Nenadál - Podaný, Batík. ŽK: Grussmann, Zapalač (oba Opava). ČK: 45.+3 Fendrich (Opava). Diváci: 12 111.

Ostrava: Vašek - Sus, Zápotočný, Pokorný, Hučko - Hlinka, Nerad (89. Chvěja) - Lupták (36. Mondek), Mičola (65. de Azevedo), Stáňa - Urgela. Trenér: Petržela.

Opava: Fendrich - Hrabina, Simerský, Žídek (C), T. Čelůstka - Schaffartzik - Grussmann (70. Jurečka), Jursa (77. Mozol), Zapalač - Kuzmanović (45.+6 Lasák), Smola. Trenér: Skuhravý.

Znojmo gólem minutu před koncem urvalo výhru nad Vítkovicemi

Fotbalisté Znojma slaví ve Fotbalové národní lize třetí výhru za sebou. V předehrávce 7. kola doma porazili Vítkovice 3:2. Rozhodující trefu si připsal minutu před koncem utkání Lukáš Motal. Vítkovice naopak potřetí za sebou prohrály.

Hráči Znojma během duelu dvakrát přišli o vedení. Na penaltu Njireho odpověděl po hodině hry dorážkou Kraut. Následný Urbančokův zásah dorovnal Mišinský. Minutu před koncem však hosté špatně bránili rohový kop, Motal měl dostatek času si míč zpracovat a z otočky jej poslat do branky. Vítkovice i přes nedostatek času mohly srovnat i potřetí, ale hlavička jednoho z hráčů skončila na brankové konstrukci.

Znojmo - Vítkovice 3:2 (1:0)

Branky: 30. Njire z pen., 67. Urbančok, 89. Motal - 60. Kraut, 84. Mišinský. Rozhodčí: Váňa - Blažej, Flimmel. ŽK: Rybička, Klíma, Motal - Hruzík, Cverna. Diváci: 994.

Znojmo: Doleček - Čereda, Svozil, Odehnal - Javůrek, Nepožitek (67. Šumbera), Motal, Njire, Urbančok - Rybička (55. Klíma), Bartolomeu (85. Yilmaz). Trenér: Kučera.

Vítkovice: Kostolanský - Cverna, Coufal, Hruzík - Fiala (72. Texl), Hlavsa, Vaněk, Demeter, Ondráček (71. Duda) - Mišinský, Kraut. Trenér: West.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články