Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP v rychlostní kanoistice 2024

Třinec v poločase prohrával o dvě branky, nakonec slaví proti Vltavínu výhru

Třinec – Fotbalistům Třince se povedl v dohrávce desátého kola druhé ligy proti Vltavínu parádní obrat. Slezský celek ještě v poločase prohrával 0:2, ale čtyřmi brankami v druhém dějství zápas zvrátil a vyhrál 4:2. Třinečtí se díky výhře posunuli v tabulce na jedenáctou příčku, naopak Pražané prohráli pátý zápas v řadě a s pouhými pěti body jsou poslední.

Domácí v dopoledním duelu nezvládli první poločas, v němž inkasovali od Matějky a Pečeni a prohrávali s Vltavínem 0:2. Do druhé půle však Třinec nastoupil jako vyměněný a čtyřmi góly výsledek otočil. Dvakrát během osmi minut se trefil Cigánek, další branky přidali Čtvrtníček a Gavlák.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Třinec - Loko Vltavín

Hradec Králové porazil Most a pojistil si vedení

Východočeský tým, který v minulé sezoně sestoupil z nejvyšší soutěže, potvrdil momentální výbornou formu. Proti Mostu od začátku diktoval tempo a už v osmé minutě vedl, když se technickou střelou k tyči prosadil Shejbal. Po změně stran přišly velké chvíle domácího Vaněčka.

Mezi 50. a 56. minutou gólově zakončil dvě přečíslení po chybách hostující defenzivy a s deseti přesnými trefami suverénně vede tabulky kanonýrů druhé ligy. V 73. minutě sice snížil hostující Jiří Procházka, ale jakékoliv zdramatizování závěru odmítl čtvrtou brankou Plašil.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Hradec Králové - Most

Táborsko si poradilo s Ústím

Přímý boj o druhé místo patřil fotbalistům Táborska. Ti porazili souseda v tabulce Ústí nad Labem 2:0 a o bod ho v tabulce přeskočili. Svěřenci kouče Romana Nádvorníka naplno bodovali ve čtvrtém z posledních pěti zápasů, naopak Ústí nenavázalo na středeční pohárovou výhru nad Ostravou podruhé za sebou vyšlo naprázdno.Táborsko zvítězilo díky brankám Strnada a střídajícího Džafiče.

V dalším zápase hráči Sokolova utnuli sérii čtyř zápasů bez vítězství a doma zdolali Pardubice 2:0. Výhru jim zajistili střelci Šamánek s Čadou. Pardubice dohrávaly téměř celý druhý poločas o deseti.

V brance Pardubic chyběl potrestaný Frydrych, který má zastavenou činnost kvůli nesportovnímu chování z utkání s Táborskem. Jeho místo zaujal Čihař, ale v brance vydržel jen do 49. minuty, kdy zahrál rukou mimo pokutové území a dostal červenou kartu.

To už ale bylo za stavu 2:0 pro Sokolov. Nejprve Kobylík přihrál za obranu Čadovi, který ještě uvolnil Šamánka, a domácí vedli. O šest minut později poslal Kobylík přímý kop přímo na hlavu Čady a ten umístěnou střelou zvýšil. Pardubice, kterým chyběl i futsalový reprezentant Rešetár, na to už nedokázaly odpovědět.

Žižkov v pražském derby jen remizoval

Pražské derby přineslo v souboji týmů z dolní poloviny tabulky Fotbalové národní ligy hodně emocí. Sudí Miroslav Zelinka Žižkovu vyloučil stopery Hejného a Bodečka, kteří pokaždé na poslední chvíli zastavovali šance soupeře. Hosté dohrávali bez Ježdíka. Žižkov je zatím třináctý, Bohemians patří předposlední místo. Oba týmy dělí jediný bod.

Hosté měli na Žižkově blíže k vítězství, když je na konci prvního poločasu poslal do vedení Laštovka po centru z přímého kopu. Po pauze měl Žižkov převahu a alespoň remízu mu zajistil Sivrič, který se do týmu vrátil nedávno z Mladé Boleslavi.

V závěru se skóre mohlo měnit na obou stranách. Jeden z brejků Bohemians jen za cenu červené karty zastavil stoper Bodeček, ale Viktoria i v devíti hráčích málem vybojovala tři body. Povedená střela střídajícího Folprechta ale narazila jen do tyče. Viktoria tak z pěti domácích zápasů v letošní sezoně zatím získala pouze dva body.

Karviná poskočila na druhou příčku

Slezský celek porazil Zlín 1:0 a dostal se před Ústí nad Labem. Karvinští slaví tři body díky Vladavičově trefě ze 30. minuty. Třetí výhru po sobě si v dalším ze zápasů připsal Varnsdorf. Severočeši díky Kotišově proměněné penaltě udolali Vlašim 1:0 a počtvrté za sebou udrželi čisté konto.

Předehrávka kola slibovala souboj dvou předních klubů. Loňský účastník Gambrinus ligy české Budějovice hostil ve výborné formě hrající Frýdek-Místek. Domácí Jihočeši, kteří se v úvodu sezony zatím spíše trápili, se nakonec posunuli z osmého na třetí místo, když vyhráli přesvědčivě 3:0.

O třetí výhru Českých Budějovic z posledních čtyř zápasů se brankami zasloužili Lengyel a Vyskočil, vlastním gólem k tomu přispěl i Silveira. Hosté po povedeném vstupu do sezony čekají už pět kol na plný bodový zisk, v neúplné tabulce je nováček soutěže pátý.

10. kolo fotbalové národní ligy:

FC Hradec Králové - Baník Most 4:1 (1:0)
Branky: 50. a 56. Vaněček, 8. Shejbal, 83. Plašil - 73. Jiří Procházka. Rozhodčí: Houdek - Fišer, Kotalík. ŽK: Shejbal - Olejník, Rosendo. Diváci: 1569.

FK Varnsdorf - Graffin Vlašim 1:0 (0:0)
Branka: 66. Kotiš z pen. Rozhodčí: Pechanec - Štěrba, Vaňkát. ŽK: Kotiš, Končal, Schubert - Putz, Jeřábek, Kocourek. Diváci: 680.

OKD Karviná - Fastav Zlín 1:0 (1:0)
Branka: 30. Vladavič. Rozhodčí: Ochotnický - Kubr, Plesar. ŽK: Vladavič - Hájek. Diváci: 1389.

Viktoria Žižkov - Bohemians Praha 1:1 (0:1)
Branky: 72. Sivrič - 45. Laštovka. Rozhodčí: Zelinka - Hájek, Vysloužil. ŽK: Bartošák, Voltr, Škoda - Ježdík, Kuzmanovič, Faltus, Suk. ČK: 45. Hejný, 84. Bodeček - 40. Ježdík. Diváci: 1216.

MAS Táborsko - FK Ústí nad Labem 2:0 (1:0)
Branky: 20. Strnad, 88. Džafič. Rozhodčí: Marek - Gallo, Antoníček. ŽK: Ciferský - Dvořák, Benčík, Martykán. Diváci: 623.

Baník Sokolov - FK Pardubice 2:0 (2:0)
Branky: 21. Šamánek, 27. Čada. Rozhodčí: Ardeleanu - J. Paták, Mokrusch. ŽK: Norek (Pardubice). ČK: 49. Čihař (Pardubice). Diváci: 753.

Dynamo České Budějovice - MFK Frýdek-Místek 3:0 (1:0)
Branky: 10. Lengyel, 59. vlastní Silveira, 76. Vyskočil. Rozhodčí: K. Hrubeš - Pilný, Arnošt. ŽK: Poliaček - Lukáš, H. Prokeš. Diváci: 1984.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články