Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Odejdi! Del Bosque vyhodil Fábregase z tréninku

Curitiba – Jako by si fotbalisté španělské reprezentace už neuřízli svým brzkým koncem na světovém šampionátu pořádný kus ostudy, teď ještě přilili olej do ohně excesem na tréninku. Trenér Vicente del Bosque totiž během přípravy na poslední vystoupení svých svěřenců proti Austrálii poslal předčasně ze hřiště Cesca Fábregase.

Cesc Fábregas a Vicente Del Bosque na tréninku
zdroj: Isifa

Del Bosque počítal s Fábregasem do zápasu s Austrálií do základní sestavy, bývalý záložník Barcelony, který před několika dny přestoupil do londýnské Chelsea, ale tréninku zrovna moc nedával. Kouče Španělska to hodně rozladilo a Fábregase poslal ze hřiště. "Moji hráči myslí jen na sebe," odvětil třiašedesátiletý trenér po konci přípravy.

Del Bosque dovedl Španělsko k triumfu na mistrovství světa před čtyřmi lety a také s ním vyhrál evropský šampionát v roce 2012. V Brazílii však tým prohrál oba úvodní zápasy - s Chile 0:2 a s Nizozemskem dokonce 1:5. Del Bosque svými slovy původně naznačoval, že by mohl uvažovat o odchodu od národního týmu, španělský svaz ale s něčím takovým vůbec nepočítá.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Španělsko - Chile

Poslední duel s Austrálií už třeba španělský list El Mundo nebere jako šanci na vykoupení národního výběru. "Jednoho dne to muselo přijít, s tím musel každý počítat, ale nikdo si asi nepředstavoval, že konec bude tak bolestivý. Tým už nemá šanci na postup a jako trest musí sehrát ještě jeden zápas, zápas hanby, zápas mezi dvěma nejrychleji vyřazenými týmy tohoto šampionátu."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články