Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Italové porazili Bulhary těsně 1:0

Palermo – Italové zvládli oboustranně nervózní utkání a po výhře 1:0 si připisují tři body. Děkovat za ně mohou jak brance Alberta Gilardina z osmatřicáté minuty, tak skvělému představení brankáře Gianluigiho Buffona, který především ve druhé půli udržel svému týmu hubené vedení. Itálie si díky domácí výhře upevnila vedení ve skupině B, Bulharsko zůstává druhé o bod před českým týmem. Utkání jste mohli sledovat v podrobném on-line přenosu.

Italové slaví vítězství
zdroj: AP Photo autor: Alessandro Fucarini

Obě mužstva vstoupila do utkání povzbuzena výsledkem jiného zápasu skupiny B – česká reprezentace, hlavní rival obou v boji o postup na MS, v něm podlehla na domácí půdě Arménii 1:2. Počáteční minuty však svou nervozitou žádné předzápasové uklidnění nenaznačovaly. Italové se především snažili držet míč na svých kopačkách, nepříjemní a dotěrní hosté jim zase tuto snahu často mařili.

Zahrozil tak jen Alberto Gilardino, nastupující na místě vykartovaného Maria Balotelliho. Na druhé straně střílel záložník Tonev, jeho střela však spíše než svým umístěním překvapila razancí – Buffon míč jen vykopl před sebe. V 38. minutě se však už branka slavila, a to zásluhou Gilardina. Jeho hlavičku, která přišla po krásném centru zleva, nemohl Michajlov ani při nejlepší snaze zachytit. Itálie si následně své vedení udržela i v posledních minutách první půle.

Tak jako první půle končila v uvolněném duchu, ta druhé začala takřka přestřelkou. Nejprve hrozili domácí – střelec první branky Gilardino však tentokrát po De Rossiho pasu svou šanci neproměnil. Hned vzápětí byla branka v ohrožení na druhé straně, když Buffon vychytal zblízka Popova. Po míči se doslova vrhl a lapil ho na brankové čáře.

Po hlušší pasáži pak hrozili znovu hosté, když zhruba po hodině hry v rozmezí jedné minuty několikrát vyzkoušeli italskou defenzivu, a především Buffona. Ten však i nadále prokazoval skutečnost, že právě on byl tou největší hvězdou italského mužstva v utkání.

Bulhaři posléze nedokázali nastavenou laťku z úvodu druhé půle, kdy zatlačili Italy hluboko na jejich polovinu, udržet. I nadále sice byli když ne přímo lepším, tak jistě aktivnějším mužstvem, vyložené brankové šance však už nepřicházely. A ani nepřišli - Italové tak uhájili své hubené vítězství 1:0.

Itálie - Bulharsko 1:0 (1:0)

Branka: 38. Gilardino. Rozhodčí: Velasco Carballo (Šp.).

Itálie: Buffon - Abate (80. Maggio), Bonucci, Chiellini, Antonelli (66. Astori) - Motta, Pirlo, De Rossi - Candreva, Insigne (67. Giaccherini), Gilardino. Trenér: Prandelli.

Bulharsko: Michajlov - J. Minev, Bodurov, Ivanov, V. Minev - Djakov (75. Delev) - Nedělev, Manolev (54. Iliev), Gadžev, Popov - Tonev (61. Rangelov). Trenér: Penev.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články