Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Plzeň přivítá v osmifinále Slovácko, Slavia zamíří do Jihlavy a Spartu čeká Baník

Druhá nejprestižnější fotbalová soutěž v Česku, jejíž prostřednictvím lze usilovat o start v evropských pohárech, dospěla do osmifinálové fáze. Vedoucí tým první ligy Viktoria Plzeň změří síly před vlastními příznivci se Slováckem. Druhá Sigma Olomouc nastoupí proti Jablonci, Slavia se představí v Jihlavě, Sparta vyzve ostravský Baník a obhájce trofeje ze Zlína bude potvrzovat roli favorita na půdě druholigové Vlašimi. 

Eduard Sobol v červenobílém dresu Slavie Praha
zdroj: ČTK autor: Adámek Ladislav

Lídr nejvyšší soutěže z Plzně narazí na jedenácté Slovácko. "My jsme s losem spokojeni, protože hrajeme doma," řekl sportovní ředitel Viktorie František Mysliveček.

V rozdílné pozici jsou Slavia a Zlín, další dva účastníci Evropské ligy. Zahrají si totiž na stadionech soupeřů. "Nechtěli jsme jet ven, protože teď máme vzhledem k Evropské lize náročný program. Nicméně věřím, že to zvládneme. Teď jsme si během reprezentační pauzy odpočinuli a nabrali síly," uvedl sportovní manažer zlínského klubu Zdeněk Grygera.

Nejatraktivnějším osmifinále by měl být souboj dvou velkých rivalů Sparty a Ostravy. "S Baníkem je to vždy vyhecované derby. Navíc nás čeká za tři týdny v lize, dáme si tak dvojutkání," konstatoval generální ředitel Sparty Adam Kotalík.

Je nám líto, video expirovalo.
Laškování s losem MOL Cupu - Sparta se dvakráte v týdnu utká s Baníkem

Los osmifinále MOL Cupu, českého fotbalového poháru (25. října):

Plzeň - Slovácko
Liberec - Karviná
Jihlava - Slavia Praha
Domažlice - Mladá Boleslav
Teplice - Hradec Králové
Vlašim - Zlín
Sparta Praha - Baník Ostrava
Sigma Olomouc - Jablonec

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články