Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Fotbalovou sezonu zakončí pohárové finále, Jablonec vyzve Boleslav

Teplice - Čtyři dny po posledním kole první ligy zakončí na stadionu v Teplicích domácí fotbalovou sezonu finále poháru MOL Cupu mezi Mladou Boleslaví a Jabloncem. Severočeši si triumfem chtějí vybojovat postup do kvalifikace Evropské ligy, na kterou nedosáhli v ligové soutěži. Mladá Boleslav zase touží soupeři vrátit porážku po penaltovém rozstřelu z finále v roce 2013. Utkání můžete sledovat od 18:00 prostřednictvím on-line reportáže na webu ČT sport.

Je nám líto, video expirovalo.
Domácí fotbalovou sezonu zakončí finále českého poháru

Duel bude důležitý i z hlediska ligy. Pokud zvítězí Mladá Boleslav, kvalifikuje se pátý tým nejvyšší soutěže Slavia do 2. předkola Evropské ligy. Pražané by se do evropských pohárů vrátili poprvé od roku 2009, kdy je vedl nynější kouč Mladé Boleslavi Karel Jarolím.

"Vím, že můžeme pomoci i Slavii. Budu jen rád, když se nám podaří vyhrát a Slavia bude moct hrát pohár," řekl Jarolím, který v týmu z Edenu působil jako hráč a jako trenér ho dovedl k dvěma titulů a jedinému postupu do skupiny Ligy mistrů. "Prožil jsem tam kus života, nejde to odbourat," doplnil devětapadesátiletý kouč. Hlavně však touží s Mladou Boleslaví dosáhnout na vítěznou trofej.

Středočeský celek si čtvrtým místem v lize vybojoval 2. předkolo Evropské ligy, triumfem v poháru by si ale o jedno předkolo polepšil a mohl by další sezonu začínat později. "Bylo by pro nás pěkné zakončit sezonu ziskem trofeje, případným vítězstvím bychom navíc hráli o jedno předkolo Evropské ligy méně. Věřím, že se zmobilizujeme. Pro Jablonec to je jediná šance, jak se dostat do Evropy, takže nás bude čekat nesmírně těžký boj," řekl Jarolím.

Jablonec obsadil v lize až sedmé místo a finále poháru je pro něj jasným vrcholem sezony. Severočeši si zahrají o tuto trofej potřetí za poslední čtyři sezony, vloni po penaltách podlehli Liberci. "Čeká nás poslední krok ke splnění předsezonního cíle, to znamená pokusit se dostat do evropských pohárů," uvedl jablonecký trenér Zdenko Frťala, jehož tým v sobotu v posledním ligovém kole po špatném výkonu remizoval 0:0 se zachraňující se Příbramí.

"Vrátili jsme se o dva měsíce nazpátek. Musíme na ten zápas co nejrychleji zapomenout a dobře se připravit na finále. S tímhle výkonem bychom neuspěli," doplnil Frťala, který v prosinci nahradil odvolaného Jaroslava Šilhavého. Zápas v Teplicích začne ve středu v 18:15. Zatímco Mladá Boleslav si zahraje finále potřetí s jediným triumfem v roce 2011, Jablonec čeká už sedmé finále. Z výhry se radoval v letech 1998 a 2013. Poslední tři ročníky finále poháru se rozhodovaly až v penaltovém rozstřelu.

Hlasy trenérů před finále MOL Cupu, fotbalového poháru FAČR: 

Karel Jarolím: "Bylo by pro nás pěkné zakončit sezonu ziskem trofeje, případným vítězstvím bychom navíc hráli o jedno předkolo Evropské ligy méně. Věřím, že se zmobilizujeme, není to ani tak o kondici, jako spíš o psychice. Pro Jablonec to je jediná šance, jak se dostat do Evropy, takže nás bude čekat nesmírně těžký boj. Vím, že můžeme pomoci i Slavii. Budu jen rád, když se nám podaří vyhrát a Slavia bude moct hrát pohár."

Zdenko Frťala: "Čeká nás poslední krok ke splnění předsezonního cíle, to znamená pokusit se dostat do evropských pohárů. Sobotním zápasem s Příbramí jsme se vrátili o dva měsíce nazpátek, někteří hráči nezvládli přenést svou kvalitu na hřiště. Musíme na ten zápas co nejrychleji zapomenout a dobře se připravit na finále. S tímhle výkonem bychom ve finále neuspěli."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články