Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Češi ladí formu na Anglii. Sadílek je lehce zraněný, Masopusta štvou přesuny

Příprava na Anglii fičí v plném proudu. Češi se dál chystají na pražském Strahově na závěrečný zápas základní skupiny D mistrovství Evropy. Trénink ovšem vynechal záložník Michal Sadílek, který má lehké zranění. V pondělí dopoledne se mužstvo přesune do dějiště utkání do Londýna. Utkání Česko - Anglie sledujte v úterý živě z Wembley od 20:20 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Brankáři Vaclík, Mandous a Koubek hrají nohejbal na tréninku
zdroj: ČTK

Reprezentanti původně měli odcestovat do Anglie už v neděli vpodvečer, realizační tým se ale nakonec rozhodl pozměnit plány a mužstvo zůstane déle v Praze, kde má během šampionátu základnu.

"Je to náročný, s některejma klukama je to víc složitý...," smál se záložník Antonín Barák. "Ne, zvládáme to dobře," dodal už vážně.

Poslední trénink na Strahově před odletem absolvovali až na defenzivního univerzála Sadílka, který se v prvních dvou zápasech Eura proti Skotsku a Chorvatsku nevešel ani lavičku, všichni zbylí hráči.

Tropy, tropy, tropy

Nechyběl ani útočník Patrik Schick. Autor všech tří dosavadních českých branek na šampionátu v pátečním duelu s Chorvaty utrpěl krvavé zranění v obličeji, nos ale nemá zlomený a na úterý bude připraven.

Reprezentanti znovu trénovali za tropického vedra. V Anglii stejně jako v Glasgow, kde Češi odehráli první dva zápasy skupiny, panují o 15 stupňů nižší teploty. "Tady v Česku jsou docela tropy, ale na oba zápasy nám vyšlo dobré počasí. Dalo se v tom dobře hrát. Změny počasí jsou trochu nepříjemné, tělo to občas hůř snáší. Ale já zatím nic takového nepociťuji," řekl záložník Lukáš Masopust.

Jeho tým po úvodní výhře 2:0 nad Skotskem a remíze 1:1 s Chorvatskem vede skupinu, a pokud proti Anglii uhraje aspoň bod, překvapivě ovládne tabulku. Postup do vyřazovací fáze ještě nemají reprezentanti jistý, ale jsou k němu velmi blízko. Definitivu mohou získat dokonce ještě před úterním utkáním.

"Chceme vyhrát, být první ve skupině a udělat taky nějakou radost fanouškům," řekl v rozhovoru pro ČT sport záložník Petr Ševčík.

Do Londýna mužstvo vyrazí z Ruzyně v pondělí v 10:00 a odpoledne absolvuje tradiční předzápasový trénink na stadionu ve Wembley.

Co ukázal duel s Chorvaty a jak nejlépe na Anglii? Více ve Fotbal fokus podcastu (k poslechu i na Spotify):

"Chtěl bych poděkovat všem, co se o nás starají, že udělali maximum, abychom měli co největší pohodlí při tom létání. Máme o trochu lepší letadlo, je tam fakt obrovský komfort. Snaží se nám to zpříjemnit, snaží se, aby i odbavování bylo co nejrychlejší," uvedl Masopust.

"Pochopitelně ty přesuny nejsou nic moc příjemného. Já osobně se trochu bojím létat, takže vzlety a nějaké turbulence mi nedělají moc dobře. Uvítal bych, kdyby se tolik lítat nemuselo, ale nedá se nic dělat, takhle to vyšlo," dodal slávistický krajní bek či záložník.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články